06.03.2009. / 12:17

Autor: Renato Baretić

Hebrang i društvo vrijeđaju inteligenciju najglupljih

Saborsko 'istražno povjerenstvo' sasvim sigurno nikad neće objaviti zbog čega su i za čiju korist loši kamioni kupovani po cijeni tenkova. Mnogo je vjerojatnije da se nikad više neće ni okupiti

Petero od devet članova saborskog istražnog povjerenstva slaže se da detalji njihove istrage o spornoj nabavci (navodno feleričnih i sasvim očito preskupih) vojnih kamiona ne smiju izlaziti u javnost. Četiri hadezeovca i jedan haesesovac nadglasali su četvoricu oporbenjaka na sastanku na kojem su napokon uskladili poslovnik rada tog povjerenstva, nadležnog za muljažu otprije čak pet godina. U tom poslovniku piše i to da će sjednice biti zavorene za javnost te da ih predsjednik povjerenstva (esdepeovac Stazić) ne može sazivati bez pristanka potpredsjednika i tajnika (obojica hadezeovci).

Devet povjerenika glasalo je i o tome od kojih će se institucija tražiti relevantna dokumentacija, pri čemu je povjerenik Andrija Hebrang bio suzdržan kad je posrijedi Ured predsjednika, premda je upravo Stipe Mesić prvi otvorio "slučaj kamioni" i tražio da ga se istraži. Valjda ima neke papire kojima može potkrijepiti svoje prozivanje tadašnjeg ministra obrane Rončevića - ako ih nema, tad mu povjerenstvo mora opaliti javnu čvrgu, a ako ih ima, zašto Hebrang dokaze iz ureda predsjenika države smatra irelevantnima za istragu?

"Kad se pojavi problem koji ne želiš riješiti - osnuj povjerenstvo", kaže stara politička mudrost. Mnogo smo je već puta vidjeli na djelu, ali malo kad u ovako kristalno jasnom (da ne kažem transparentnom) izdanju. Očito, ovaj je put riječ o problemu koji se nipošto, ali baš nipošto, ne želi riješiti. Tolika količina tajnovitosti i u procesor unaprijed ugrađenih virusa i trojanaca bezobrazno vrijeđa inteligenciju čak i najglupljih poreznih obveznika.

Ukratko - ovo "istražno povjerenstvo" sasvim sigurno nikad neće objaviti zbog čega su i za čiju korist loši kamioni kupovani po cijeni tenkova. Mnogo je vjerojatnije da se nikad više neće ni okupiti. Potpredsjednik i tajnik, naime, jednom jedan a drugi put drugi, na svaki će se Stazićev poziv pravdati neodgodivim obvezama oko sudjelovanja na snimanju novog u nizu spotova iz ciklusa "Korupcija - to nisam ja".

Vezane vijesti

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Hebrang, Jandroković i Čobanković: Suđenje neće utjecati na izbore

Članovi predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang, Gordan Jandroković i Petar Čobanković danas su prije sjednice Predsjedništva stranke ocijenili da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika