12.03.2009. / 14:00

Autor: Vladimir Radičević

Video intervju: Tomislav Zubčić - Maštam o NBA-u i Barceloni, a u Ciboni sam zapostavljen

Zubčić još nije definitivno odlučio hoće li se prijaviti na NBA draft ili će povući prijavu i pričekati 2010. godinu kada mi mogao još bolje kotirati - ako u Ciboni napokon dobije pravu priliku

Tomislav ZubčićTomislav ZubčićJedan od najdarovitijih mladih igrača Hrvatske Tomislav Zubčić (rođen 1990. godine u Zadru) suradniku magazina Superkošarka i pokretaču web stranice crohoops.com Marjanu Crnogaju dao je intervju u kojem govori o svojoj karijeri, svojim dobrim i lošim stranama u igri, očekivanjima u NLB ligi, treneru Velimiru Perasoviću te o željama u budućnosti.

Iako je 211 cm visoki Zubčić ove sezone kod trenera Perasovića dobio priliku zaigrati na svega 4 utakmice (u prosjeku 8 minuta) u regionalnoj NLB ligi uvjeren je kako će u Ciboni dobiti pravu priliku.

U budućnosti mu je želja zaigrati u omiljenom klubu Barceloni, a moguće je i da ga za koju sezonu vidimo i u NBA ligi jer za njega postoji veliki interes košarkaških skauta.

Naime, njegovo se ime nalazi vrlo visoko na predstojećem NBA draftu koji će se održati u lipnju u New Yorku, no Zubčić još nije definitivno odlučio hoće li se prijaviti ili će povući prijavu i pričekati 2010. godinu kada mi mogao još bolje kotirati - ako u Ciboni napokon dobije pravu priliku.

Zaista je šteta da ovako nadareni igrač, kojeg mnogi uspoređuju s Tonijem Kukočem, igra tako malo, a priliku na njegovoj poziciji dobijaju strani igrači kojih je ove sezone prošlo prilično mnogo u Ciboni.

U hrvatskoj A-1 Ligi za prvaka, koja uskoro počinje, ovakvo nadarenog i atraktivnog igrača držati na klupi zaista bi bilo nepošteno jer Zubčić je zasigurno jedan od najboljih europskih igrača rođenih 1990. godine.

Snimatelj i montažer: Hrvoje Krstičević


Vezane vijesti

Nade u turističkoj sezoni

Nade u turističkoj sezoni

Predsjednik vlade Zoran Milanović, govoreći sinoć o prvih šest mjeseci svoje vlade, ustvrdio je kako bi nas iz sadašnje teške gospodarske situacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika