13.03.2009. / 12:11

Autor: Andrea Belin

Zavođenje: Kako se udvarati, a pritom ne blamirati

Prava moć zavođenja nema veze s izgledom, već s načinom razmišljanja, sposobnostima konverzacije i vašim držanjem, stoga ne oklijevajte nego krenite u akciju

Samopouzdanje je osnovni preduvjetSamopouzdanje je osnovni preduvjetKoliko puta ste bili u situaciji da kad vidite osobu suprotnog spola padate u trans, a ne znate kako mu se približiti? Iako ste možda osjetili privlačnost i s druge strane, bili ste toliko nesigurni u sebe da jednostavno niste mogli izustiti ni riječ. Nudimo vam nekoliko zanimljivih savjeta kako vaš susret ne bi završio samo na pogledima. Saznajte kako postati neodoljiva u samo nekoliko trenutaka!

Prava moć zavođenja nema veze s izgledom, već s načinom razmišljanja, sposobnostima konverzacije i vašim držanjem. Prvo i osnovno, budite samouvjereni. Žene jednostavno ne mogu odoljeti muškarcima koji su prepuni samopouzdanja iako im se boje prići jer ne znaju kako privući njihovu pažnju. Koliko puta vam se dogodilo da je bio glavni u društvu, svi su se smijali njegovim forama, a vi ste ga jednostavno promatrali sa strane i kada je završio svoj "nastup" niste znali kako ga osvojiti. Nemojte se bojati prići samo zbog straha od odbijanja. Istina je, rizik uvijek postoji, ali samo hrabri uspjevaju.

Ako i niste tip osobe koja pršti od samopouzdanja, probajte barem dobro odglumiti. Negativno mišljenje o sebi, utjecati će i na vaš govor tijela. I kad napokon skupite hrabrosti nešto izustiti, nema veze i ako su to ona najgluplja pitanja poput "hej, kako si", čitajte govor njegovog tijela. Žene su puno bolje u čitanju neverbalne komunikacije, dok muškarci na to ne obraćaju veliku pažnju. Pratite njegove reakcije. Ako vam se približio na dobrom ste putu. Ako vas je slučajno dodirnuo nekim lepršavim pokretom ruke, možete biti sigurni da nije bilo uzalud. Smješka se? Odlično! Sad ste zaista na dobrom putu.

Međutim, ako gleda okolo i uopće vas ne sluša, nezainteresirano kima glavom, nažalost morat ćete potražiti nekog drugog. Ali ne gubite samopouzdanje. Stavite uvijek sebe na prvo mjesto, vi ste najglavniji. On je samo najobičniji frajer na svijetu koji nije htio ni pokušao vidjeti vaše kvalitete. Nemojte biti dosadni. Svakako izbjegavajte pitanja o vremenu i poslu, osim naravno ako vas on to ne pita. Da, znamo, uvijek oni moraju voditi glavnu riječ. Na žalost, u prvim fazama zavođenja je bolje tako jer ako se budete dosađivali s glupim temam, slušat će vas iz pristojnosti. Da ga pitate što ste zadnje rekli, vjerujte, ne bi znao.

Da niste pogriješili temu, znati ćete ako se uključio u razgovor. Jedne od boljih tema na prvim susretima su one ležernijeg tipa, primjerice njegovi i vaši hobiji, izlasci. Kroz razgovor ćete vidjeti kako će se stvari dalje odvijati. Izbjegavajte pitanja koja iziskuju "da, ne" odgovore. Takav razgovor mogao bi brzo završiti. Ako vam na takva pitanja kratko odgovori i nastane tišina, postat će vam neugodno i izgubiti ćete želju za komunikacijom. Ako vam je zaista ugodnob čavrljati s njim, pozovite ga van. Iz razgovora probajte zaključiti kakvu glazbu sluša, kakve filmove preferira i napravite plan izlaska. Kupite karte za kino ili koncert. Budite poduzetni i pokažite inicijativu.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika