13.03.2009. / 13:05

Autor: Martina Čizmić

Kriza i u seks industriji: Bankrotirao danski muzej erotike

Muzej, koji je smješten u centru Kopenhagena nudi cijelu paletu slika, skica, filmova, skulptura i drugih erotskih pomagala

Muzej Erotike u KopenhagenuMuzej Erotike u KopenhagenuNakon 15 godina postojanja i nekoliko stotina tisuća posjetitelja, danski muzej erotike u Kopenhagenu morao je proglasiti bankrot.

Muzej je od lokalnih vlasti zatražio subvenciju kako bi lakše prebrodio krizu koja je zahvatila i industriju seksa, no subvencija mu nije odobrena jer on ne predstavlja "kulturni dragulj Danske" te nije dobrotvorna ustanova.

Predstavnici muzeja ne slažu se sa vlastima i ističu kako je žalosno što nikome nije stalo da se održi muzej erotike u zemlji kao što je Danska, koja je poznata po liberalnim stavovima i koja je još 1969. liberalizirala pornografiju.

Voditelj muzeja Hanne Steensgaar ističe kako sam muzej nije trgovina seksualnim pomagalima, već ustanova koja posjetitelje obrazuje o razvoju ljudske seksualnosti od 10. stoljeća prije naše ere pa sve do danas.

Muzej, koji je smješten u centru Kopenhagena nudi cijelu paletu slika, skica, filmova, skulptura i drugih erotskih pomagala, među kojima je i portret pokojne američke boginje seksa, Marilyn Monroe.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika