16.03.2009. / 13:29

Autor: Andrea Belin

10 kriterija prave ljubavi

Kako znate je li u pitanju tek zanos, kemijska reakcija mozga, dosada ili je riječ o istinskoj ljubavi za koju ćete poželjeti da zauvijek traje. Ako niste sigurni, pročitajte naš tekst i riješite se svih dvojbi

Hoćete li uskoro kupovati vjenčano prstenje ili svako na svoju stranu?Hoćete li uskoro kupovati vjenčano prstenje ili svako na svoju stranu?Što za vas znači ljubav? Složiti ćete se s nama da je to jedno od najtežih pitanja koje vam je bilo postavljeno u zadnje vrijeme. Jeste li ikada doživjeli ili osjetili pravu i iskrenu ljubav ili je to ipak bila samo zaljubljenost? Ljudi često ne razlikuju ta dva pojma. Zaljubljenost je onaj prvi zanos, kada smo jedno drugim emocionalno opsjednuti. Kada se ujuto budimo, a ta osoba nam je prva u mislima i s nestrpljenjem isčekujemo trenutak kada ćemo biti zajedno. S vremenom osjećamo nešto drugačije, dublje i jače i ta zaljubljenost prerasta u ljubav. Saznajte što je to prava i iskrena ljubav i odmah ćete znati jeste li ikada ustinu voljeli i istodobno bili voljeni, ili ste bili samo zaljubljeni.


Naime, prava ljubav dolazi nakon zaljubljenosti. Ona nije kratkoročna i ne temelji se samo na seksualnoj privlačnosti. Takva ljubav je osnova za brak. Na ovaj način može se voljeti samo jedna osoba. U tom odnosu potrebno je potpuno razumijevanje, prihvaćanje i ravnopravnost. Ako nekoga uistinu volite i seks je fantastičan. Što više volite i ljubomora je veća. Ako ne osjećate ni trunkicu ljubomore, zapitajte se da li je druga osoba ona prava i da li ju uistinu volite kao što mislite. U odnosu u kojem je prisutna ovakva vrsta ljubavi, očekuje se apsolutna iskrenost. Smatramo da imamo pravo znati o čemu naš partner razmišlja i mašta. Takav odnos trebaju graditi oba partnera.

Uzajamno primanje i davanje temelj je prave ljubavi. Iako smo tada za voljenu osobu u stanju učiniti sve na svijetu, žrtva nije dopuštena. Većinom žene, kako bi udovoljile partneru prelaze preko nekih stvari i situacija koje ih smetaju te se suzdržavaju od komentara i rasprava jer ih oni u takvim trenucima nazivaju čangrizavim i napornim. Recite što vam smeta i iskreno razgovarajte s boljom polovicom, ako je zaista pogriješio i ako vas uistinu voli i cijenu, razumjeti će što vam je zasmetalo i istu stvar neće nikada ponoviti.

Ljubav pruža najintenzivniji osjećaj bliskosti. U pravoj ljubavi partner vam je istodobno i najbolji prijatelj. Zar vam to nije logićno? Prijatelji su osobe koji su uvijek uz vas. Naravno, to ne znači da o svemu dijelite isto mišljenje i da uvijek trebate imati iste stavove. Najbitnija sastavnica ovakve vrste ljubavi je vrijeme. Da bi shvatili da nekog uistinu volite i cijeniti, treba proći dosta vremena. Postoje tri faze koje dovode do potpunog osjećaja ljubavi a to su: simpatija, zatim dolazi već spomenuto zaljubljivanje i tek nakon toga potpuna predanost. Ako cijeli daj put prolazimo dubinski i bez žurbe, izgraditi ćemo jako kvalitetan odnos i osobu upoznati sa svim njegovim manama i kvalitetama koji će se pretvoriti u pravu ljubav.

10 kriterija prave ljubavi

1. Privlačnost
2. Komunikacija
3. Prijateljstvo
4. Poštovanje
5. Povjerenje
6. Sloboda
7. Vrijeme
8. Ravnopravnost
9. Iskrenost
10. Ljubomora

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika