16.03.2009. / 18:19

Autor: Andrea Belin

Nikada nemojte: 5 sigurnih načina da upropastite vezu

Ukoliko ga/ju budete pokušavali promijeniti, uspređivati s bivšim partnerima, tretirali kao dijete, pratili na svakom koraku i u svaku raspravicu uplitali gomilu prijatelja-vaša će ljubav trajati kraće od zimskog dana

Sumnje mogu uništiti i najstabilniju vezuSumnje mogu uništiti i najstabilniju vezuOsjećate da vaša ljubavna veza i nije baš krenula kako ste zamislili. Našli ste se labirintu u kojem baš i ne vidite izlaz i umjesto da učinite nešto kako bi je spasili, vi još više tonete prema dnu. Problemi najčešće nastaju kad izgubimo povjerenje u partnera i što god nam rekao ili učinio, mi mu jednostavno ne vjerujemo.


Najteže je u prvih godinu dana dok smo sumnjičavi i dok ne steknemo povjerenje. Doduše niti jedna veza nije bez problema, stresa i frustracija. Koliko god se trudili da sve bude savršeno, možda i nesvjesno činimo neke pogreške koje dovode do prekida. Saznajte koje greške nikako ne smijete činiti jer u većini slučajeva neće završiti dobro.

Pokušavate ga promijeniti

Ne srljajte u ozbiljnu vezu dok ne shvatite da li vam druga strana karakterno odgovara. Naravno nikada vam neće odgovarati u potpunosti jer teško je naći osobu s kojom ćete se slagati na svim poljima. Ako vam neke njegove karakterne crte ipak smetaju pokušajte ga kroz razgovor navesti da ih promjeni. Nikada, ali nikada ne zahtjevajte od njega da se promjeni u cijelosti. Ako to tražite, preispitajte najprije sebe što uopće radite s tom osobom. Ako se na trenutak i odluči promjeniti zbog vas, vjerujte to neće biti dugoročno. Pokušajte ga prihvatiti onakvim kakav je jer nikada nećete naći osobu koja će postati upravo ono što bi baš vi željeli.

Uspoređujete ga s bivšim

Ako je taj bivši dečko bio toliko savršen, zašto ste onda s njim prekinuli? Nikada nemojte niti na glas niti u sebi uspoređivati sadašnjeg i bivšeg muškarca. Onaj prije je gotova priča, odlučili ste živjeti novi život s novom osobom i neka prošlost ostane iza vas. Kao što smo već rekli, ako neke sitnice želite promjeniti, pokušajte to učiniti razgovorom, nikako usporedbama s bivšim.

Tretirate ga kao da je dijete

Stalno mu prigovarate da nije počistio za sobom, da je prljavo rublje ostavio na krevetu...To su stvari koje vas sigurno neće zbližiti, baš suprotno. On je odrasla osoba i tako se prema njemu odnosite.

Prijatelje uplićete u vaše svađe

Kada sa svojim prijateljima ili obitelji razgovarate o svom partneru, uvijek će prije zapamtiti njegove loše karakteristike od onih dobrih. Vas će također gledati na drugačiji način jer vi vjerojatno nećete poslušati njihove savjete. Probleme pokušajte rješavati sami. Naravno da je ponekad dobro čuti tuđe mišljenje, ali nemojte otkrivati apsolutno sve njegove mane i karakteristike.

Stalno ga pratite

Svakome od nas potrebno je malo prostora. Vrlo je bitno da sve radite zajedno i dogovarate se, ali je jako važno da neke stvari radite odvojeno. U suprotnom nećete imati o čemu razgovarati jer će vam tema za razgovor nedostajati. Ako u nešto sumnjate znači da u vašoj vezi nedostaje povjerenja.


Ako situacija u vašoj vezi i nije baš savršena, nikako nemojte činiti jednu od ovih pogrešaka. Stvari su možda izmakle kontroli i ne mora biti da je on jedini krivac za to, ipak je za vezu potrbno dvoje.

Vezane vijesti

Prekid po narudžbi

Prekid po narudžbi

Nakon osnivanja tvrtki koje osmišljavaju i daju alibi onome tko poželi prevariti supružnika, Kinezi i Amerikanci pokrenuli su nekoliko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika