Objavljeno u Nacionalu br. 696, 2009-03-17

Autor: Nacionalova redakcija

Bivši šef HZZO-a demantira optužbe o svojoj velikoj imovini

Nemam zlatni Breitling, nego sat vrijedan manje od dvije stotine eura

Većeslav BergmanVećeslav BergmanDoktor Većeslav Bergman, bivši ravnatelj HZZO-a kojeg zastupa odvjetnik Nenad Škare, najavio je podizanje tužbe protiv Europa Press Holdinga zbog tekstova novinara Gordana Malića objavljenih u Jutarnjem listu, u kojima se tvrdi da se obogatio sklapajući štetne ugovore za nabavku informatičke opreme za HZZO. U članku se, naime, tvrdi da je u četiri godine na čelu HZZO-a doktor Većeslav Bergman stekao nekretnine vrijedne oko milijun eura, većinom plaćene u gotovini, da posjeduje kolekciju skupocjenih satova vrijednu oko 50 tisuća eura te da raspolaže Mercedesom tipa E 280 4 matic s opremom razine Avandgarde tržišne vrijednosti 80 tisuća eura, inače vlasništvom Eurolinea.

"Ja sam u svojih 31 godinu radnog staža kupio četiri stana. Supruga i ja smo za vrijeme mog mandata u HZZO-u kupili samo jedan stan i to na adresi Vrhovec 28 za koji smo digli kredit u iznosu 100 tisuća eura u Privrednoj banci. Kao hipoteka za taj stan koji je trebalo adaptirati poslužio je stan u Lastovskoj ulici koji već dugo posjedujemo, a ostalih 45 tisuća eura platili smo zajedničkom ušteđevinom. Stan u Palmotićevoj 18 u kojem se nalazi stomatološka ordinacija moje supruge, koja ima privatnu praksu od 1994., kupljen je još 1999. Nije točno da moja supruga zarađuje 14 tisuća kuna mjesečno. Godišnji promet njezine ordinacije iznosi oko sto tisuća eura, a od toga je oko 50 posto njezina čista dobit. U posljednjih pet godina ja sam na ime svoje neto plaće zaradio oko 110 tisuća eura. Moja punica, koja je bila profesorica, i tast, koji je bio direktor u Generalturistu, odlučili su novac od svojih dionica, ušteđevine i nasljedstva 2006. investirati u stan na Vrhovcu kako bi bili bliže nama. No, novinara Gordana Malića, ujedno i mog susjeda, možda buni činjenica što u tom stanu živimo moja supruga i ja jer u zgradi zbog neriješenih odnosa nema drugih stanara pa tast i punica žive u stanu naše kćeri. Moja je kći kao znanstvena novakinja imala pravo na kupnju stana na kredit uz dva posto kamate što je i iskoristila. Svi ti stanovi zajedno, i naš i kćerin i stan tasta i punice nisu zajedno plaćeni više od 500 tisuća eura, a Gordan Malić manipulira javnošću iznoseći vlastite procjene", naveo je doktor Većeslav Bergman. On kaže da ne posjeduje zlatni sat Breitling već sat nepoznate marke vrijedan manje od dvjesto eura koji je dobio od igrača nogometnog kluba Milan dok je živio u Italiji te da su ostali satovi koje posjeduje marke Swatch, Sector i Dox, a niti jedan nije vredniji od tisuću eura.

Vezane vijesti

Nenad Korkut novi šef Službe za odnose s javnošću HZZO-a

Nenad Korkut novi šef Službe za odnose s javnošću HZZO-a

Odlukom ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) novim rukovoditeljem Službe za odnose s javnošću HZZO-a imenovan je Nenad… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika