Objavljeno u Nacionalu br. 696, 2009-03-17

Autor: Nacionalova redakcija

IZBORI ZA GRADONAČELNIKA VELIKE GORICE

Direktor radija protiv bivšeg ministra

DRAŽEN BARIŠIĆDRAŽEN BARIŠIĆJedna od najžešćih bitki na predstojećim lokalnim izborima vodit će se u Velikoj Gorici. Ondje već godinama traje borba za funkciju gradonačelnika na kojoj je dugo bio aktualni ministar financija Ivan Šuker. U posljednjem mandatu Šukera je zamijenio SDP-ov bivši ministar Tonino Picula, a u lokalnu politiku uključila se i šefica DC-a Vesna Škare-Ožbolt. Velikogoričane je proteklih dana pomalo iznenadila odluka da HDZ za gradonačelničkog kandidata predstavi 40-godišnjeg Dražena Barišića, donedavnog direktora Radija Velika Gorica. U usporedbi s Toninom Piculom, koji je poznat i izvan Velike Gorice, HDZ će u sljedećih nekoliko tjedana morati snažno predstaviti svog gradonačelničkog kandidata.

Barišić je profesor defektologije koji je 1999. postao direktor Radija Velika Gorica. Jedna od prvih predizbornih akcija velikogičkog HDZ-a bila je isticanje razlike između Barišića i Picule u pogledu mjesta stanovanja, o čemu Barišić kaže: «Ja u Velikoj Gorici doista živim. Tu sam se rodio, školovao i tu radim i živim. Aktualni gradonačelnik Picula živi u Zagrebu, a u susjednom gradu živi i predsjednica Gradskog vijeća Vesna Škare-Ožbolt. Njima su ove pozicije samo radno vrijeme, posao. Ne žive s ovim gradom i jasno je da onda i nemaju sluha za potrebe građana. Je li Piculu itko sreo u nekom goričkom kafiću? Ili u trgovini, pekarnici? On se postavio iznad svih nas i gleda na Veliku Goricu i Velikogoričane s visoka», objašnjava HDZ-ov kandidat.

Kampanja goričkog HDZ-a također će nositi naslov «Živjeti u Gorici», pa je posve jasno da će predizborna kampanja u kojoj su dva najjača kandidata Barišić i Picula biti temeljena na osobnim razlikama. Premda je Picula poznatiji i iskusniji u politici, Barišić vjeruje da ima velike šanse za izbornu pobjedu, a svoju vjeru temelji i na svom medijskom iskustvu: «Neki mi predbacuju činjenicu što sam deset godina proveo na radiju, a ja smatram da upravo to dokazuje da sam sposoban za vođenje, upravljanje, organizaciju i razvoj. RVG je u trenutku kad sam 1999. došao na čelno mjestto imala samo radijsku djelatnost, a danas se bavimo i dodatnim medijima: novinama, televizijskom produkcijom i internetom. Ipak, zbog političkog angažmana ja sam se odrekao svog vlasničkog udjela na RVG-u i maknuo se s mjesta direktora. Isto tako, vjerujem da će se moji donedavni kolege u medijima držati zakona i novinarske etike, što znači da ne očekujem ni ne želim ikakav povlašteni tretman», zaključuje Dražen Barišić, najjači protukandidat Toninu Piculi, dosadašnjem gradonačelniku Velike Gorice.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika