17.03.2009. / 11:19

Autor: Tena Džodan

Recesijski shopping savjetnik: Kako biti u trendu, a pritom uštedjeti

Sada nije vrijeme za razmetanje novcem, no to ne znači da se trebate odreći baš svega. Kao i kod dijete, samo smanjite količinu i uopće nećete imati osjećaj da izgledate zastarjelo ili das te loše odjeveni. Važno je dobro odabrati i kupovati samo ono što vam doista treba, ali in pristaje

U vrijeme ekonomske krize uistinu nije potrebno pretjerivatiU vrijeme ekonomske krize uistinu nije potrebno pretjerivatiKoliko ste samo puta kupile divnu svilenu bluzu ili usku satensku suknju i nakon što ste je jednom odjenuli našla je svoje vječno počivalište negdje na dnu ormara? Ma što god tko kaže i šoping je umjetnost pa treba znati i pametno kupovati. Glupo je kupovati odjeću i obuću, a da pritom niste barem tri puta dobro razmislili treba li vam to, na što ćete kombinirati novitet i je li uopće vrijedno tog novca. Danas kada je sva industrija prebačena u zemlje s jeftinom radnom snagom, nažalost, pada i kvaliteta.

Evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da šopingirate pametnije:

Obavezno obratite pažnju na etiketu. Bitno je da naučite dobro iščitati sastav tkanine i njeno značenje. 100% pamuk vam jamči da će te se u toj obući osjećati ugodno i da se nećete znojiti više od uobičajenog. Više od 10% viskoze znači upravo suprotno. Možete biti sigurni da ćete se uznojiti kao malo prase i neće vam biti ugodno. Osim toga, imate li osjetljivu kožu možete očekivati osip ili neku alergijsku reakciju.

Kada isprobavate traperice suknju ili bilo kakve druge hlače, obavezno sjednite pa se dignite pa opet sjednite pa dignite i tako par puta. Morate se osjećati ugodno i ne smiju vas zatezati nigdje (nemojte se zavaravati da ćete smršavjeti par kilograma pa će biti dobro. Neće. Kupujte kad smršavite). Nikako nemojte potrošiti ni kune na odjevni predmet iz kojeg vam ispadaju gaćice. To je jednostavno vrh neukusa i djeluje izuzetno vulgarno.

Sve krznene, čupave, mucaste i slične stvari isprobavajte na crne hlače. Ostave li bilo kakve tragove, odmah odustanite. Zadnje što vam treba je da svako malo skidate mucice i da se osjećate kao snjegović. Kad kupujete obuću vodite računa da tenisice mogu biti i trebale bi biti pola broja veće od vašeg broja noge jer ih nosite na deblje čarape, ali to ne vrijedi za cipele i sandale. Najgore je vidjeti kako za lijepo sređenom ženom cupkaju pola broje prevelike natikače ili kako joj ispada noga iz cipele.

Također računajte da se kožne cipele uvijek, ali baš uvijek ,malo prošire pa i nije problem ako su vam točno pristaju nozi kada ih probavate. I nemojte samu sebe forsirati da nabadate na 12 centimetarskim potpeticama, ako u njima ne znate hodati. Nema smisla, a pritom je i smiješno.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika