17.03.2009. / 12:36

Autor: Renato Baretić

Veleposranički zbor ili serenada iz predgrađa

Kradu nas sa svih strana, ali tako to oduvijek ide. Jedini zanimljivi detalj u cijeloj ovoj posranoj pričici oko zagrebačkih javnih klozeta vrijednih 1,55 milijuna kuna jest pitanje – kako su se seronje dosjetili da baš na zahodima pokradu toliku lovu? Odakle im nadahnuće za to? Iz samospoznaje da su govnari, ili iz toga što su i sami shvatili da im je politika kakvu vode čisto sranje?

Prije tri godine u Dubrovniku je, u zgradi gradskoga poglavarstva, svečano i radno otvoren zahod vrijedan nekoliko milijuna kuna. Predlani je u Splitu, još svečanije i radnije, građanstvu na uporabu predan javni WC, vrijedan tek koju lipu manje. A sad, evo, čujemo kako se lani i Zagreb učlanio u taj veleposranički zbor: montažni klozeti na tramvajskim okretištima u Dubravi i Dupcu koštali su, vele, 1,55 milijuna kuna, odnosno 11.600 eura po kvadratu! Ej, montažni zahodi na tramvajskim okretištima u predgrađu!?! I to proizvedeni od firme ("Gredelj") koja se proizvodnjom ničega sličnog uopće ne bavi!

Bandić se pred svjedocima zapanjio čuvši taj podatak i odmah zatražio detaljnu istragu cijelog slučaja. Neće valjda njemu iza leđa netko u gradu prati lovu i krasti!? I to gdje, u jednom Zagrebu, europskoj metropoli transparentnosti i vladavine prava!

Najbolje što se iz ovog predizbornog slučaja (podsjetimo se - zahodi su i montirani i plaćeni još lani, a tek ih se sad spominje u skandaloznom kontekstu) može izroditi jest premještaj jednog do dvojice gradskih činovnika s jedne na drugu dužnost, nominalno nižu ali efektivno jednako lukrativnu. Dečki iz "Gredelja" prisegnut će da nemaju apsolutno nikakve veze s time - zaboga, pa oni nikad nisu ni proizvodili niti montirali zahode, čuj, zahode! - i onda će se vjerojatno osnovati nekakvo povjerenstvo pri gradskoj skupštini, povjerenstvo za kojim ćemo svi skupa, kad prođu izbori, moći samo pustiti vodu. Kao i za barem milijun kuna ukradenih, samo u ovom slučaju, iz gradske blagajne.

Kradu nas sa svih strana i odnose naše novce u svoje musave dojdečke brložiće, ali tako to oduvijek ide, a i ići će dovijeka. Jedini zanimljivi detalj u cijeloj ovoj posranoj pričici jest pitanje - kako su se seronje dosjetili da baš na zahodima pokradu toliku lovu? Odakle im nadahnuće za to? Iz samospoznaje da su govnari, ili iz toga što su i sami shvatili da im je politika kakvu vode čisto sranje?

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika