18.03.2009. / 13:36

Autor: Vanja Vučković

Svi pričaju o: 4 savjeta za čvrste ruke poput Michelle Obama

Prvi puta je Jessice Matthews, osobna trenerica prve dame Amerike odlučila odati tajnu kako smršavjeti i učvrstiti figuru, a pritom mislimo na ljude koji nemaju osobnog trenera niti glavnog kuhara Bijele kuće koji brine o njihovoj prehrani

Prva dama Amerike ima odličnu linijuPrva dama Amerike ima odličnu linijuPrvi put nam je ponosno pokazala ruke u bijeloj haljini na zabavi nakon inauguracije. Haljinu bez rukava odabrala je i za naslovnicu Vouga. Zatim je šokirala sve pojavivši se u crnoj haljini bez rukava na predsjedničkom kongresu. Za naslovnicu Peoplea odabir je pao na rozu haljinu, također bez rukava.

Iako ima onih koji Obamino otkrivanje ruku smatraju neprimjerenim, njezine ruke brzo su postale trademark koji se munjevito proširio svijetom. Rylan Duggan, osobni trener koji na svom blogu ''Go sleeveless'' savjetuje svim ženama kako učvrstiti ruke, tvrdi kako žene više ne traže, već desetljećima popularne, Madonnine ruke, već žele ruke poput Michelle Obame.

Michelle Obama potaknula je sve žene na razmišljanje. Prva dama SAD-a, se kako tvrdi diže u 5.30 kako bi stizala sve obaviti, ujedino i majka dviju djevojčica, pokazala je cijelom svijetu da čovjek naprosto nikad nije prezauzet za brigu o svom tijelu. Pa ako može ona, zašto ne bismo mogli i mi?

Michelle Obama izdvaja tri puta tjedno po 90 minuta za vježbanje s osobnim trenerom. Evo nekoliko savjeta Jessice Matthews, osobne trenerice, kako i obični ljudi, pri tom mislimo na ljude koji nemaju osobnog trenera niti glavnog kuhara Bijele kuće koji brine o njihovoj prehrani, mogu smršaviti i učvrstiti figuru.

1) Ne očekujte da ćete se utezima riješiti viška kilograma! Jedini način da istopite višak masti i ubrzate metabolizam je umjereno izvoženje cardio vježbi 30 minuta 5 puta tjedno, ili inenzivnije po 3 puta tjedno.

2) Svakako nabavite komplet sobnih utega. Svaku vježbu izvodite 12 do 15 puta. Mnoge žene ne vježbaju jer se boje da će dobiti mišićnu masu - govori Matthews - ali zapamtite; žene je ne dobivaju tako lako! Zato slobodno vježbajte, nećete izgledati nabildano.

3) Imajte na umu da treba proći neko vrijeme da se pokažu prvi rezultati, stoga nemojte odustati ako se ne pokažu već nakon 2 tjedna. U prosjeku pomake na vazi vidjet će te za 4 do 6 tjedana. Ali što se tiče mišićne mase, ovisi od tijela do tijela.

4) Dijeta je obavezna. Pri tom ne mislimo na izbacivanje svih obroka iz dnevnog plana. Samo je dovoljno da pripazite što unosite u sebe. Početkom vježbanja obavezno počnite unositi i više proteina, odnosno povrća, jaja, žitarica i piletine, te pijte što više vode.

Samo su četiri pravila. A treneri garantiraju da se svaka žena bez obzira na godine pomoću njih može imati čvrsto tijelo i ruke baš poput Michelle Obame. Još sjedite?

Vezane vijesti

Michelle Obama sluša Beyonce

Michelle Obama sluša Beyonce

Prva dama SAD-a Michelle Obama otkrila je da na njenu iPodu najviše ima pjesama pjevačice Beyonce. To je bio odgovor 47-godišnje Michelle Obama na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika