19.03.2009. / 13:23

Autor: Vladimir Radičević, Martina Čizmić

Prvi Hrvat kod predsjednika Obame: 'Bacili smo ćakulu o Bullsima'

Ivica Dukan, glavni skaut Chicago Bullsa, bio je prvi Hrvat koji je susreto američkog predsjednika Obamu

Ivica Dukan u posjetu kod Baracka ObameIvica Dukan u posjetu kod Baracka ObameIako su hrvatski mediji kao prvog Hrvata koji će se sastati sa američkim predsjednikom Obamom naveli biogradskog gradonačelnika Ivana Kneza, to baš i nije točno. Točno je da će Knez biti prvi Hrvat koji će doći iz Hrvatske na sastanak sa Obamom, ali prvi Hrvat je već bio kod Obame.

Ivica Dukan, glavni skaut šesterostrukih NBA prvaka Chicago Bullsa, za nedavnog gostovanja u Washingtonu zajedno je sa svim igračima i stručnim stožerom svog kluba službeno primljen u Bijeloj Kući kod 44. po redu američkog predsjednika Baracka Obame. Tako je bivši košarkaš, koji je svojevremeno igrao za Jugoplastiku ipak pretekao Kneza.

U ekskluzivnom razgovoru za nacional.hr, Dukan je istaknuo kako mu je bila velika čast sastati se sa Obamom koji je poznat kao veliki navijač Bullsa i strastveni igrač košarke.

Dukan u Chicagu živi od 1992. godine, a u njegov sin Duje talentirani je mladi košarkaš koji bi želio nastaviti očevim stopama.

"Posjet Bijeloj kući i susret sa predsjednikom Obamom bio je nezaboravan doživljaj. Zasigurno, velika čast i veliko zadovoljstvo. Razgovarali smo o Bullsima, koje je predsjednik nazvao 'First team of America', a čiji je on veliki navijač. Prisjetili smo se legendarnih Bullsa i njihovih uspjeha, kao i nekih starih utakmica. Ali smo se dotakli i budućnosti Bullsa. Obama je veliki zaljubljenik u košarku, a naš je susret učinio opuštenim i nezaboravnim plijeneći svojom karizmom i inteligencijom", priča Dukan.

Ivica Dukan i Toni Kukoč sa sinovimaIvica Dukan i Toni Kukoč sa sinovimaNa naše pitanje, znači li mu nešto činjenica da je prvi Hrvat kod Obame, Dukan je bio iznenađen.

"Nisam znao da sam prvi Hrvat i moram priznati da mi to ne znači ništa jer vjerojatno nitko nikada nebi ni znao da sam bio u posjetu predsjedniku da nije bilo jednog mog prijatelja iz Splita. Naime, on je negdje čitao kao će netko biti prvi Hrvat u posjeti svibnju i odlučio nazvati redakciju Slobodne i reći da sam ja već bio u posjeti. Naravno, priložio je sliku koju sam mu ja poslao prilikom našeg razgovora odmah nakon posjeta", pojašnjava Dukan.

"Biti prvi, drugi ili peti ne znači mi apsolutno ništa. Velika je čast i zadovoljstvo upoznati i posjetiti gospodina predsjednika i imati tu sreću da provedeš dva, tri sata u razgledavanju Bijele kuće", dodaje skromno Dukan.

Na pitanje prati li politiku i za koga je glasao na predsjedničkim izborima, ističe kako je "inače totalno apolitična osoba, koju politika ne zanima", ali je ipak priznao da je glasao za Obamu.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika