20.03.2009. / 02:05

Autor: Ivica Medo

nogomet

Cristiano Ronaldo: 'Najviše se bojim Bayerna'

Uoči izvlačenja parova četvrtfinala Lige prvaka najbolji svjetski nogometaš u izboru Fife Cristiano Ronaldo smatra kako će Manchester Unitedu u obrani naslova najveća prijetnja biti minhenski Bayern

Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo

Izvlačenje parova održat će se u petak točno u 12 sati. Nema dirigiranog ždrijeba, što znači da su moguća i dva četvrtfinala okršaja engleskih klubova ManU-a, Liverpoola, Arsenala i Chelseaja.

Usprkos ne baš dojmljivim igrama Bayerna u njemačkom prvenstvu gdje trenutačno lidersku poziciju drži berlinska Hertha, Ronaldo je impresioniran igrom Bavaraca koji su osmini finala demolirali njegov bivši klub Sporting s ukupnih 12:1.

«Bayern je vrlo jak. Gledao sam ga protiv Sportinga i bio sam vrlo tužan jer nisam očekivao da će moj bivši klub izgubiti s tolikom razlikom. No, takve stvari se događaju u nogometu. Bayern ima iskusne, fizički jake i okretne nogometaše. Franck Ribery i Miroslav Klose vrlo su impresivni. Bayern igra momčadski i vrlo ih je teško pobijediti», tvrdi Ronaldo.

ManU je uz Barcelonu najveći favorit prema ocjenama većine svjetskih kladionica. Za dva uložena eura zaradit ćete čistih pet ako se kladite na konačnu pobjedu jedna od ova dva kluba. Ako Fergusonova momčad ponovi uspjeh iz prošle sezone, bit će prva momčad koja je uspjela obraniti naslov od kada je Lige prvaka.

U jučerašnjem intervjuu za The Times Alex Ferguson izjavio je kako je jako teško očekivati da će ManU osvojiti pet naslova u ovoj sezoni, no Ronaldo misli da to nije nemoguća misija: «Dobro stojimo u Ligi prvaka, Premier ligi i FA kupu, Carling Cup i svjetsko klupsko prvenstvo smo već osvojili. Bili bi sjajno osvojiti sve. Prošle sezone smo osvojili Ligu prvaka i prvenstvo, a ove imamo jedinstvenu priliku da taj uspjeh nadmašimo. Nastavit ćemo naporno raditi i vjerujem da možemo ostvariti zacrtani cilj», uvjeren je Portugalac.

Izvlačenje parova četvrtfinala dogodit će se danas točno u 12 sati, a bit će poznati i mogući parovi polufinala.

Prve četvrtfinalne utakmice igraju se 7. i 8. travnja, a uzvrati su na rasporedu 14. i 15. travnja.

Prve utakmice polufinala igrat će se 28. i 29. travnja, a uzvrati 5. i 6. svibnja.

Finale se igra 27. svibnja u Rimu.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika