23.03.2009. / 11:48

Autor: Anamarija Kronast

U New Jerseyu zabranjena “brazilska “ depilacija

Tehnički gledano, ovakav postupak nije ni zakonski dozvoljen, a liječnici upozoravaju da može imati gadne posljedice po zdravlje. Ipak, milijuni žena svake se godine odlučuju na ovu pomodnu metodu odstranjivanja dlačica

Brazilska depilacija mnogim je ženama bolna, no pristaju na nju zbog trendovaBrazilska depilacija mnogim je ženama bolna, no pristaju na nju zbog trendovaPremda modni trendovi ultimativno nalažu potpuno glatku kožu, čini se da će uskoro medicinski razlozi stati na put modnima. Naime, američka savezna država New Jersey odlučila je uvesti posebnu kontrolu ‘brazilske” depilacije bikini zone.

Riječ je o postupku odstranjivanja dlačica vrućim voskom koji nije nimalo bezopasan jer se mora izvoditi u gotovo sterilnim uvjetima, a mora ga obavljati stručna osoba jer može doći po podljeva. Naime, u Americi su posljednjih dana čak dvije žene zatražile pomoć nakon što su bile na takvoj depilaciji. A želja za glatkim međunožjem na kraju je jednu od njih odvela i na sud jer je odlučila tužiti salon.

Doduše, tužba je vrlo dvojbena jer zapravo depilacija međunožja nije zakonom zabranjena, ali nikada tehnički nije ni dozvoljena. Teoretski, smiju se depilirati samo: live, noge,ruke, vrat i abdomen. No, dosad se nitko nije zamarao nadgledanjem rada kozmetičkih salona. S druge strane, stručnjaci tvrde da je brazilska depilacija opasna jer lako može oštetiti kožu koja tada postaje podložna raznim infekcijama.

Vezane vijesti

Lotus zabranio Räikkönenu nastup na Finskom reliju

Lotus zabranio Räikkönenu nastup na Finskom reliju

Finski vozač Lotusa Kimmi Räikkönen zatražio je od čelnika svoje Formula 1 momčadi dopuštenje za nastup na Finskom reliju u kolovozu. Vodstvo Lotusa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika