27.03.2009. / 17:24

Autor: Andrea Belin

Seksi maštarije: On bi medicinsku sestru, a ona rock zvijezdu

Koliko često maštate o seksu? Jeste li ikad obračali pažnju koga najčešće "vidite" u svojim snovima ili fantazijama. Neka istraživanja pokazala su zanimljive rezultate. Saznajte kako i kakve seksualne partnere zamišljaju žene, a kakve muškarci!

Muškarci maštaju o seksu s medicinskim sestramaMuškarci maštaju o seksu s medicinskim sestramaNajnovija istraživanja pokazala su da žene često maštaju o seksualnom odnosu s nekim od poznatih poznatih javnih osoba, dok je muškarcima "one stvari" zabavnije raditi s prijateljicom. Svaki drugi muškarac mašta o avanturi sa ženom koja mu nije djevojka. Čak njih 47 posto voljelo bi to učiniti s kolegicom s posla, a svaki peti pripadnik muškog spola "pali" se na doktorice i medicinske sestre. Saznajte kako dolaze na takve ideje, točnije gdje pronalaze inspiraciju!

Stručnjaci tvrde da mušku maštu najviše stimuliraju scenariji iz erotskih filmova u kojima i nema previše priče i zavođenja dok žene ipak inspiraciju pronalaze u blažim verzijama takvih filmskih uredaka. Smatraju da djevojke više vremena provode maštajući o odnosima s bivšim partnerima ili onima s kojima su trenutačno u vezi. Doduše, često im seksualne misli bježe prema poznatim osobama, osobito pjevačima ili glumcima. Muškarci će se u takvim trenucima radije prisjetiti neke svoje jako dobre prijateljice.

Rezultati istraživanja pokazali su da seksualne fantazije pozitivno utječu i na sam seksualni život osobe. Tako da se zaista ne morate sramiti kada legnete u krevet, a razmišljate kako se dodirujete, s primjerice Georgeom Clooneyem. Maštanje o seksualnim radnjama potiće i veću mogućnost doživljavanja orgazama. Međutim, ženske fantazije različite su od muških u svakom pogledu.

Muškarci, dok maštaju o seksu, ne razmišljaju da to čine samo s jednom djevojkom. Čak i u toku jedne epizode, razmišljaju o više njih. Žene se ipak "drže" samo jedne osobe. Pripadnici jačeg spola se fokusiraju na samu aktivnost i dijelove tijela. Istraživači su došli do zaključka da oni seks vide samo kroz "dijelo i dijelove". Iako žene to rade s više mašte, rijeđe zamišljaju muške dijelove tijela.

Njihova mašta će biti usmjerena na dodire, osjećaje i partnerove reakcije. One probavaju nove stvari i njihov je seksualni čin avanturistički kako na primjer upuštanje u zabranjenu vezu ili seks na javnom mjestu. Dame smatraju da u spavaćoj sobi ne mogu dobiti što žele, dok bi u većim trgovačkim lancima mogle zadovoljiti svoje potrebe.

Kao što smo rekli na samom početku, u ženskim fantazijama riječ je o javnim osobama, dakle onima koji im baš i nisu dostupni. Doduše, neka istraživanja provedena u Americi i Engleskoj pokazala su da žene sanjaju o seksu sa vodoinstalaterima, poštarima... Seksualne fantazije u većini slučajeva mogu potaknuti seksualnu želju i pojačati uzbuđenje.

Pod tim podrazumijevamo mentalnu sliku strasnih situacija iz prošlosti ili potpuno imaginarnu epizodu koja će probuditi seksualni naboj u nama. Za neke osobe fantazije samo nadograđuju bogatstvo seksualnog života, dok su za manje aktivne osobe često jedini izvor seksualnog zadovoljstva. Seksolozi se slažu s takvom konstatacijom.

Top 5 seksualnih maštarija

1. Maštanje o partneru s kojim trenutačno jeste
2. Seks s nekim drugim muškarcem (dok ste u vezi)
3. Seks sa strancem
4. Seks s javnom osobom
5. Nešto novo, najnovije

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika