30.03.2009. / 17:00

Autor: Andrea Belin

Revolucionarno otkriće: Povećajte grudi matičnim stanicama

Konačno dobra vijest za sve žene koje ne žele strano tkivo u svom tijelu, a istovremeno bi voljele imati veće poprsje i manji struk. Tretman se izvodi tako što se iz masnog tkiva struka ili bedara uzimaju matične stanice koje se zatim ubrizgavaju u prsa

Povećanje grudi matičnim stanicama novi je hitPovećanje grudi matičnim stanicama novi je hitZa sve žene koje su opterećene veličinom svojih grudi, a u svoje tijelo ne žele staviti sintetičke implatante, napokon dobre vijesti. Najnovija otkrića pokazala su da je prsa moguće povećati pomoću matičnih stanica.
Naime, ova tehnika dijeluje dvostruko. Istovremeno možete povećati grudi, a smanjiti struk.

Tretman se izvodi tako što se iz masnog tkiva struka ili bedara uzimaju matične stanice koje se zatim ubrizgavaju u prsa. Stručnjaci tvrde da na taj način grudi izgledaju puno prirodnije, nego kad se takav tretman izvodi sa silikonima. No, za one koje su u potpunosti nezadovoljne veličinom poprsja ipak jedna loša vijest. Na ovaj način sise se mogu povećati za samo jedan broj.

Za kratko vrijeme i taj problem će biti riješen jer znanstvenici rade na tome. Tretmanu se već podvrgnulo dvanaest žena u Velikoj Britaniji koje su ih morale operirati zbog karcinoma. Već u svibnju poćeti će testiranje na još tridesetak djevojaka. Kirurzi su oduševljeni što se ova tehnika pokazala itekako učinkovitom. Nagađa se da bi se cijena tretmana mogla kretati oko šest do sedam tisuća funti.

Vezane vijesti

"PDV raste zbog borbe za radna mjesta"

"PDV raste zbog borbe za radna mjesta"

Ministar financija Slavko Linić izjavio je danas da će povećanja stope PDV-a sa 23 posto na 25 posto za neke proizvode značiti višu cijenu, ali da ti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika