31.03.2009. / 15:55

Autor: Hina

HŽ i dalje istražuje uzroke uleknuća čeličnog mosta na Žitnjaku

U priopćenju se ističe da zahvaljujući prisebnosti strojovođe u tom događaju nitko nije ozlijeđen, a lokomotiva i vagoni nisu oštećeni. Navode da opasnosti za okoliš nije bilo. Mjesto događaja obišao je i predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac

Još uvijek se istražuju uzroci koji su doveli do ulegnuća mostaJoš uvijek se istražuju uzroci koji su doveli do ulegnuća mostaEkipe Hrvatskih željeznica još na mjestu događaja istražuju uzroke zbog kojih se most preko rijeke Save kod Žitnjaka uleknuo sinoć oko 22,30 sati, kada je preko njega prelazio teretni vlak.

Kako je danas priopćeno iz Koroprativnih komunikacija HŽ-a, radi se o čeličnom željeznom mostu dužine 450 metara na dionici pruge Velika Gorica - Sesvete, preko kojega ide dvokolosječna pruga. Most je sagrađen 1968., radove je na konstrukciji izveo Đuro Đaković, dok je radove na donjem ustroju izvela tvrtka Tehogradnja iz Maribora.

U priopćenju se ističe da zahvaljujući prisebnosti strojovođe u tom događaju nitko nije ozlijeđen, a lokomotiva i vagoni nisu oštećeni. Navode da opasnosti za okoliš nije bilo. Mjesto događaja obišao je i predsjednik Uprave HŽ Holdinga Zoran Popovac.

Zbog uleknuća mosta, teretni vlak koji se sinoć oko 22,30 sati kretao iz Ranžirnog kolodvora u Zagrebu prema Sesvetama, s lokomotivom i dijelom vagona prešao je most, a dio vagona se zaustavio na mostu. Nakon što su na mjesto nesreće stigle ekipe HŽ-a, MUP-a i vatogasnih postrojbi, preostali vagoni na mostu povučeni su oko 1,15 sati natrag u Ranžirni kolodvor.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika