01.04.2009. / 13:43

Autor: Andrea Belin

Otkriće znanstvenika: Kako trčiš, tako i mrčiš!

Poznato je da žene mnogo puta da se ne bi dovele u neugodnu situaciju, glume orgazam. Stručnjaci su pronašli rješenje kako bi svaki muškarac mogao otkriti je li seksualno zadovoljio svoju partnericu. Vjerovali ili ne, odgovor se krije u načinu hoda.

Seks je terapija za fizičke i duševne boliSeks je terapija za fizičke i duševne boliSeks je uvijek bio glavna tema mnogim istraživačima. Ovaj put zanimalo ih je koliko često žene dožive vrhunac za vrijeme seksualnog odnosa. U slučaju da ga ne postignu, mnogo puta ga i odglume. Neke to čine kako partnera ne bi povrijedile, dok one druge to rade zbog tko zna kojih razloga. Naime, ovaj put su stručnjaci odlučili biti korak ispred njih te su se pozabavili jednim vrlo zanimljivim istraživanjem.

Nekolicina belgijskih fakulteta surađivala je s jednim fakultetom u Škotskoj kako bi proveli istraživanje o povezanosti ženskih orgazama s načinom na koji hodaju. Šesnaest djevojaka ispunilo je upitnik o svom seksualnom životu, a zatim su ih snimali na javnim mjestima kako hodaju. Snimke su pregledali dvojica seksologa i njihovi asistenti, vjerujete, donjeli su interesantne zaključke.

Zanimljivo je što prije toga nisu pregledavali upitnike u kojima su te iste djevojke opisivale svoj seksualni život, tj. učestalost doživljavanja vrhunca. Rezultati su pokazali da seksolozi u čak 80 posto mogu točno zaključiti koje djevojke i koliko često dožive svoj vrhunac. Pitate se kako? Promatrajući njihov hod.

Žene koje često imaju seksualne odnose i pri tome dožive orgazam rade veće korake i zdjelica im je pokretljivija. Stručnjaci tvrde da je to zbog neprekidnog protoka krvi kroz mišiće u tom dijelu tijela. Međutim, postoji više objašnjena takvih rezultata. Jedno od njih govori da ženska anatomija može biti dobra predispozicija za češće ili rjeđe doživljavanje orgazama. Blokiranje mišića zdjelice može se povezati s psihoseksualnim manama, a oboje se odražavaju kako kod orgazma, tako i kod hoda.

Vaginalni orgazam može se povezati i s predhodnim vezama jer je on povezan s boljom kvalitetom seksualnih odnosa. Istraživanja su pokazala da ovakva vrsta orgazma poboljšava duševno stanje. Ako ga još niste doživjeli, možete potražiti pomoć kod liječnika jer naravno za sve postoji terapija pa tako i za ovu vrstu problema.

Ne mora značiti da vaš seksualni život nije bogat, jednostavno problem može biti u samoj građi tijela. Najbolje bi bilo primjeniti terapiju koja se fokusira na ključne mišiće zdjelice.

Pretpostavljamo da vam nije jasno koja je razlika između vaginalnog orgazma ili bilo kojeg drugog kad je vama sve to potpuno ista stvar. Moramo vas razočarati jer naravno da postoji više vrsta kako doživjeti seksualno zadovoljstvo Jedan od njih upravo je vaginalni. On je potaknut živcima koji se nalaze u predjelu zdjelice. S ovom vrstom klimaksa vaginalni otvor postaje opušten, a maternica se spušta u vaginu i tada nastaje duboki orgazam koji se osjeća u cijelom tijelu.

Kako bi se bolje osjećali i fizički i psihički, seksajte se i doživljavajte orgazme. Ne zavaravajte sebe i ostale jer promatrajući vaš hod, muškarac će znati je li vas u potpunosti seksualno zadovoljio.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika