03.04.2009. / 08:07

Autor: Andrea Belin

13 super prirodnih načina za njegu kose

Saznajte koje prirodne preparate valja koristiti da bi vaša kosa ne samo tako izgledala, nego i zaista bila zdrava. Nisu skupi, lako su dostupni i uistinu djeluju

Samo zdrava kosa je lijepaSamo zdrava kosa je lijepaKosa nije samo ukras, ona je pokazatelj svega što se događa u našem tijelu. Upravo po kosi možemo zaključiti što se događa u organizmu. Previše izlaganja suncu, nepravilna prehrana i različiti utjecaji iz okoline, primjerice smog, vjetar, hladnoća, nekvalitetni šamponi i regeneratori, loše utječu na korijen kose.

No, saznajte koje prirodne preparate valja koristiti da bi vaša kosa ne samo tako izgledala, nego i zaista bila zdrava! Kombinacijom biljnih ulja iz čistog i nezagađenog područja, njihovim ekstraktima, rješiti ćete mnoge probleme koje ste do sada imali. Naravno, važno je znati koje biljke i za što koristiti.

Čičkovo ulje

Čičkovo ulje je jako ljekovito i već dugi niz godina koristi se za jačanje korijena kose. Dobro bi ga bilo koristiti i ako imate problema s opadanjem kose. Umiruje iritiranu kožu glave, uklanja perut i obnavlja ispucale vrhove. Čičkovo ulje potiče cirkulaciju i revitalizaciju kože glave.

Kantarion (gospina trava)

Ljekovita svojstva kantariona su poznata od davnina i veoma je cijenjena biljka. Pozitivno djeluje na kožu glave i regulira lučenje masnoće. U kombinaciji s uljem masline daje iznenađujuće dobre rezultate u spriječavanju opadanja kose.

Ulje sjemenki grožda

Bogato je vitaminom E koji potiče cirkulaciju i čuva vlažnost kose. Suhe vrhove kose njeguje bolje od bilo kojeg kemijskog preparata.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje veoma je korisno za zaštitu kose i regeneraciju kože glave. Djeluje umirujuće, štiti i daje vlagu kosi i koži. Jako dugo se koristi u medicini i postoji vjerovanje da se redovnim utrljavanjem može vratiti izgubljena kosa.

Divlja ruža

Ulje divlje ruže zbog svojih sastojaka i blage PH vrijednosti njeguje suhu i kemijski oštećenu kosu i popravlja njezin izgled. Perut se također lako uklanja upotrebom toplih obloga pripremljenih s uljem divlje ruže.

Lavanda

Lavanda je lijek koji se može upotrebljavati za sve poremećaje kože i kose. Važno je da znate da lavanda djeluje dugoročno.

Ružmarin

Ulje ružmarina idealno je za njegu masne kose.

Smilje

Smilje je veoma cijenjena i ljekovita biljka. Eterično ulje upotrebljava se kod kožnih oboljenja. Korisno je protiv upala. Za ponovni rast kose najprije treba ukloniti sve poremećaje, koža glave mora biti zdrava.

Ovo doista djeluje:

1. Koristite češalj i četku načinjene od ekoloških materijala i prije pranja, kosu dobro pročešljajte četkom kako biste otklonili nečistoću
2. Za pranje koristite isključivo mlaku tekuću vodu
3. Nakon pranja kosu nemojte grubo trljati ručnikom, jer je mokra kosa posebno osjetljiva
4. Uvijek kada je to moguće kosu sušite prirodno
5. Što češće masirajte glavu jer masaža opušta kožu i stabilizira rad lojnih žlijezda

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika