05.04.2009. / 14:17

Autor: Hina

Odzvonilo metroseksualcima, žene u krizi traže dlakave 'mačore'

"Kad stvari krenu loše, teorija govori da su žene te koje su zabrinutije za sigurnost, zaštitu i nabavu hrane, pa će se njihov ukus prema muškarcima od androginih, glatkih, mekušastih tipova okrenuti prema mišićavim, primarnim, dlakavim muškarcima"

Financijska kriza i recesija iz ženskog će fokusa izbaciti namirisane metroseksualce poput Hugha Granta i Leonarda DiCaprija i u prvi plan vratiti dlakave, mišićeve "frajere" poput Russella Crowea ili Hugha Jackmana, izjavio je u nedjelju australski sociolog i demograf Bernard Salt.

On tvrdi da će zbog globalne krize mnoge žene za životnog partnera prije izabrati automehaničara nego bankara. "Kad stvari krenu loše, teorija govori da su žene te koje su zabrinutije za sigurnost, zaštitu i nabavu hrane, pa će se njihov ukus prema muškarcima od androginih, glatkih, mekušastih tipova okrenuti prema mišićavim, primarnim, dlakavim muškarcima", rekao je Salt za australsku agenciju AAP.

Salt predviđa da će najpoželjnije neženje postati vodoinstalateri, mehaničari, električari i ostale zanatlije čije su vještine tržišno isplative i u dobrim i u lošim vremenima. No, dodaje on, to ne znači da žene neće ostati izbirljive. "Zgodan vodoinstalater će uvijek imati prednost pred onim koji to nije", rekao je.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika