06.04.2009. / 16:52

Autor: Andrea Belin

Moda za početnike: budite in u platformama, točkicama, resicama...nosi se sve

Nakon šestomjesečnog sivila, kiša i niskih temperatura napokon je zagrijalo sunce i vi ste istog trena zavirili u ormar i tvrdite da nemate što obući. Sigurni smo da tako mislite jer vam je trenutačno na pameti samo kvalitetan shopping. Imamo bolje rješenje za vas

Nosi se sve, konačno!Nosi se sve, konačno!Umjesto da u trgovačkim centrima potrošite i do nekoliko tisuća kuna, vi jednostavno malo dublje bacite pogled u ormar i sigurni smo da ćete nešto pronaći jer ove sezone je "in" apsolutno sve. Naravno, krpice je potrebno samo dobro iskombinirati!

Platforme, balerinke ili cipele na visoku petu, sasvim je svejedno. Sve što na neki način asocira na retro izgled iz sedamdesetih i osamdesetih godina je dobrodošlo za ljetne dane.

Ove sezone pri odabiru odjeće budite djetinjasti i veseli i igrajte se bojama. Zaboravite granice i kreirajte kombinacije u skladu sa svojim karakterom. Šminkerice mogu uživati u visokim petama, a "sporty girl" mogu veselo koračati u "starkama". Možete se vratiti i u vrijeme dok ste bili djevojčica i hodati u balerinkama. Na vama je samo da pronađete nešto u čemu se dobro osjećate i to isfurate na najbolji mogući način.

Cipele

Visoke pete i dalje su apsolutni hit. Bilo da je riječ o cipelama na punu petu, takozvanim "platformama" ili tankim drvenim potpeticama, nećete pogriješiti. Ove sezone retro sandale koje se kopčaju oko gležnja idealna su kombinacija kratkim suknjicama i lepršavim haljinicama. Ako ste ipak ljubitelj ravnih cipela, iste takve haljine možete kombinirati na balerinke. Za one najhrabrije ovo proljeće donosi i visoke čizme s otvorenim prstima. Rimljanke, razne natikače i tenisice slične nezamjenjivim "starkama" su u raznim kombinacijama prava obuća za ovo ljeto. Jedino što morate zaboraviti je "špic".Cipele s resicama hit su sezoneCipele s resicama hit su sezone

Boje

Ove sezone glavni su hit žarke boje. Žuta, ljubičasta, narančasta, tirkizna ili roza, uopće nije važno. Točkice ili prugice, sasvim je svejedno. Možete si dati oduška jer je apsolutno sve "in". Obucite se od glave do pete u jednu boju ili slažite nijansu po nijansu. Kako god vam odgovara u tom trenutku. Možete spajati nespojivo. Sve kombinacije dolaze u obzir. Zaboravite kombiniranje boje torbice i cipela.

Resice

Resice sasvim sigurno najavljuju povratak šezdesetih i sedamdesetih i postale su "number one" za ovu sezonu u svakoj kombinaciji. Svejedno na kojem su odjevnom predmetu. Ako ih ne preferirate na odjeći, uvijek ih možete naći na torbicama.

Torbe

Posljednjih nekoliko godina u trendu su bile velike torbe. Sada su se stvari ipak malo promjenile. Ovog ljeta naglasak je na nešto manjim torbicama. Ako odaberete torbicu s metalnim remenom, izgledat ćete vrlo ženstveno. Ne trebamo vam ni reći koliko ste u trendu ako izaberete torbicu s perjem. Poželjni su modeli od sjajnih materijala, osobito zlatne i bakrene nijanse.

Nakit

Najkrupniji nakit što postoji apsolutni je hit. Prošlih godina naglasak je bio na dugačkim ogrlicama, no sada su ih zamjenile dugačke naušnice koje vise do ramena. Ogromne blještave narukvice ili veliko prstenje odlično će pristajati uz jednostavnu i jednobojnu odjeću.

Vezane vijesti

Postoji li globalni ideal ljepote?

Postoji li globalni ideal ljepote?

"Stvarno mi je dosta ove tiranije u modi. Zbog toga sad živim u Berlinu. Berlin je puno slobodniji", tvrdi španjolsko-kolumbijski modni dizajner… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika