07.04.2009. / 14:29

Autor: Andrea Belin

Saznajte hoće li mlada ljubav postati ozbiljna veza

Mnogi parovi odluče živjeti zajedno, međutim nakon kratkog vremena shvate da nisu jedno za drugo. Kako se to ne bi dogodilo i vama nudimo vam nekoliko savjeta da shvatite već na samom početku ima li vaša veza budućnosti

Hoće li romantika s početka veze potrajati i za nekoliko mjeseci?Hoće li romantika s početka veze potrajati i za nekoliko mjeseci?Komunikacija je temelj svake veze. Jedino na taj način možete saznati je li vaš partner "princ na bijelom konju" o kojem ste maštale još u djetinstvu. Stručnjaci tvrde da je petnaestak minuta iskrene komunikacije dovoljno da vidite neke stvari i shvatite hoće li vaša veza opstati ili je najbolje rješenje prekid jer vi karakterno niste jedno za drugo.

Koliko brinete jedno za drugo?

To se najbolje vidi u trenucima dok je jedno od vas dvoje bolesno. Primjerice, imate temperaturu, boli vas grlo i ne možete ustati iz kreveta. Niti jednom vas nije zagrlio, utješio i donio vam šalicu čaja? Zaslužujete li vi doista takvog muškarca? Već sada možete vidjeti da takva veza nema budućnosti.

Imate li zajedničke interese?

Vi sanjate o karijeri i želite biti uspješna poslovna žena. Naravno, ne samo to, istovremeno ćete brinuti za obitelj i razmišljate kako sve to uskladiti dok su njemu na pameti video-igrice i ljenčarenje ispred televizora.

Kada primjerice spomenete da bi mogli prošetati gradom ili provesti poslijepodne zajedno u prirodi, on jednostavno ne reagira jer mu je pažnja usmjerena na nešto treće. Ako u početku shvatite da vas ne interesiraju iste stvari i pogledi na budućnost u potpunosti se razilaze, vjerujte takva veza budućnosti nema.

Imate sličan smisao za humor?

Ako se ne smijete istim stvarima, naprotiv, dok on priča nešto smiješno, vi ga u čudu gledate, teško da će vaša veza potrajati. Ako je slična situacija s njegove strane, uopće više nemojte razmišljati. Dok pronađete iste fore da bi im se smijali zajedno, proći će dugi niz godina, a to vam zaista nije potrebno.

Pomaže vam u kućanskim poslovima?

Ako niti jedanput nije usisao ili oprao suđe, vjerujte neće nikada. Pri tome naravno ne mislimo da vas muškarac treba zamijeniti u kuhinji i obavljati vaše poslove, ali ako radite po cijele dane, a navečer očekujete goste, podrazumijeva se da vam pomogne. Ako sve radite zajedno i podjela poslova u vašim životima ne igra veliku ulogu, na dobrom ste putu da vaša veza potraje.

Koliko ste vjerni jedan drugome?

Na primjer, vi odobravate prijevaru i ništa loše ne vidite u tome dok on o takvim stvarima ima potpuno drugačije mišljenje ili suprotno, on ju odobrava, a vi prijevaru ne bi nikada oprostila. Ako o takvim situacijama dijelite različita mišljenja, vaša veza nema budućnosti. Vrlo brzo jedno od vas biti će povrijeđen. Treba li vam to u životu?

Poštujete njegovu privatnost?

Kada god mu zazvoni mobitel vi ste na iglama jer cijelo vrijeme mislite da mu se javila jedna od bivših? Trunkica ljubomore uvijek je dobrodošla. Ako je suprotno trebali bi se zapitati je li vam do njega uopće stalo. Međutim, kada ta ljubomora prelazi granice i počnu kontoliranja sms poruka, ne dozvoljavanje druženja s prijateljima, bliži se kraj. U odnosu dvoje ljudi važno je povjerenje. Ako mu ne vjerujete, ne preostaje vam ništa drugo nego prekinuti takav odnos.

Ne volite izlaziti na ista mjesta?

Jedno od vas sanja o finoj večeri u nekom dobrom restoranu u dvoje , dok drugi jedva čeka vikend kada će u sebe naliti litre alkohola i zaboraviti na sve probleme. Ako ne volite ni približno slična mjesta za izlazak, vas dvoje niti jedan vikend nećete provesti zajedno. Zaista vam odgovara takav život u dvoje?

Vezane vijesti

Jovanović: Nitko od učenika neće biti oštećen

Jovanović: Nitko od učenika neće biti oštećen

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović poručio je danas da ni jedan učenik koji je izišao na državnu maturu neće biti oštećen te da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika