07.04.2009. / 16:09

Autor: Andrea Belin

Uzalud vam trud frajeri: Ženski orgazam pitanje je genetike

Postoje žene koje nikada nisu doživjele seksualni vrhunac. Takve žene trebaju malo više raditi na svojoj seksualnosti, vježbati i biti strpljive. Potrebno je puno razgovarati sa svojim partnerom i objasniti mu što vas najviše uzbuđuje jer orgazam ćete doživjeti samo zajedničkim trudom

Genetika određuje hoćete li uživati u seksuGenetika određuje hoćete li uživati u seksuŽenski orgazam u posljednje je vrijeme sve češća tema u medijima. Upravo zbog toga što istraživači svakodnevno dolaze do novih saznanja. Najnovija istraživanja provela je nekolicina američkih ginekologa i genetičara, a rezultati su pokazali da sposobnost svake žene da doživi orgazam u velikoj mjeri ovisi o genetici.
Stručnjaci tvrde da su ovi rezultati za mnoge žene istovremeno dobra i loša vijest. Naime, neke će žaliti jer im je majka priroda uskratila potpuno uživanje u seksu, dok će se istovremeno osloboditi pritiska jer su napokon pronašle odgovor na pitanje zbog čega se to događa baš njima.

Ako ste vi jedna od njih, nemojte tako lako odustati jer se i taj problem može rješiti. Takve žene trebaju malo više raditi na svojoj seksualnosti, vježbati i biti strpljive. Potrebno je puno razgovarati sa svojim partnerom i objasniti mu što vas najviše uzbuđuje jer orgazam ćete doživjeti samo zajedničkim trudom. Ovom istraživanju su se pridružili i znanstvenici iz jedne londonske bolnice. Oni su upitali četiri tisuće žena iz britanskog registra blizanaca koliko često doživljavaju vrhunac za vrijeme seksualnog odnosa.

Svaka treća žena izjavila je da vrlo rijetko ili čak nikada nije doživjela orgazam. Istraživači su ponovno došli do logičnog zaključka, genetika je kriva za sve. Još značajnija povezanost orgazma sa genetskom predodređenošću ustanovljena je kod žena koje ni prilikom masturbacije ne doživljavaju orgazam. Istraživanje je otkrilo da je u 45 posto žena koje imaju takve poteškoće, krivac "genetski sklop". Rezultati su slični istraživanjima koja su prošle godine na blizankinjama proveli australijski seksolozi.

"Dokazano je da sposobnost doživljavanja orgazma ima značajnu genetsku komponentu. Mnoge žene koje sam liječila su mi potvrdile da su prilikom otvorenih razgovora s majkama ili sestrama ustanovile da i one imaju slične probleme", naglasila je seksologinja doktorica Laura Berman i dodala da čak 30 posto žena ima problema s doživljavanjem orgazma, a 70 posto nije nikada ni bilo na dobrom putu da doživi vrhunac.
Doktorica Berman tvrdi da vjerojatno ima žena koje apsolutno nikada to neće osjetiti, no to ne znači da ne znaju uživati u seksu.

Naprotiv, rezultati jednog nedavno provedenog istraživanja pokazali su da su zadovoljne svojim seksualnim životom i da orgazam ne smatraju ključnim elementom koji mora biti zadovoljen. Prosudite sami koliko vam je važno doživite li svaki put svoj vrhunac ili ne, ako vam je to jedna od bitnih stavki u životu poradite na tome. Najprije razgovarajte s partnerom, a ako ni to ne pomogne potražite liječničku pomoć. Možda je i vama, nažalost, majka priroda uskratila taj užitak.

Vezane vijesti

Koliko spavamo zapisano nam je u genima

Koliko spavamo zapisano nam je u genima

Spavalice sada imaju izgovor - mogu se dijelom pozvati na genetiku, pokazalo je istraživanje koje je obuhvatilo ispitanike iz niza europskih država… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika