08.04.2009. / 12:23

Autor: Ozren Podnar

Savjetnik za zavođenje: Zabranjene teme muško ženskih razgovora

Mnogi dečki trude se smisliti duhovite i zabavne teme za razgovor da bi zainteresirali netom upoznatu djevojku, no katkad ispadnu bedaci, bezveznjaci ili čudaci. A zapravo su samo trebali malo bolje birati...

Morate znati koje teme su najpoželjnijeMorate znati koje teme su najpoželjnijeUdvarate li se djevojkama, svjesni ste da je svaka situacija zahtijeva različit pristup i da je taktiku uvijek potrebno prilagođavati konkretnoj osobi. Mnogi momci ne znaju o čemu bi razgovarali dok se upucavaju pa potežu teme koje zanimaju malo koju curu. Trudeći se smisliti duhovite i zabavne priče kojima će zainteresirati netom upoznatu djevojku, katkad ispadnu bedaci, bezveznjaci ili čudaci.

Muški je ego krhka stvar, a loš nastup najsigurniji je način ga ga izložite povredi, koliko god inače bili privlačni. Pravi igrač razgovara trezveno i usmjerava konverzaciju prema potrebama i interesima žena koja mu se sviđa. Bacimo pogled na teme za konverzaciju koje valja u cijelosti izbjeći.

Monotona svakodnevica

Obavljate dosadan uredski posao? Spretno prašite tepihe? Brijete se svaki drugi dan? To su teme koje će trenutačno suzbiti žensko zanimanje za vas. Uobičajene svakodnevne aktivnosti nisu doživljaji o kojima vaša nova simpatija želi slušati na prvom susretu.
Problem je što je o svakodnevici vrlo lako razgovarati. Na nju se vraćamo kad iscrpimo zanimljivije teme prilikom zajedničke večere da bismo izbjegli neugodnu šutnju. Smislite bolje predmete razgovora, promatrajte okolinu, sjetite se zanimljive anegdote ili je navedite da izrazi mišljenje o velikim životnim pitanjima.

Prijašnje djevojke

Usporedite prvi razgovor s djevojkom i intervju za zaposlenje. Ni potencijalnom poslodavcu ne otkrivate detalje o prijašnjim poslovima pa jednako valja postupiti i s potencijalnom novom partnericom.

Ovo je delikatno područje, jer djevojka sigurno želi znati nešto o vašoj prošlosti, ali postoji fina razlika između iskrenosti i hvalisanja ili žalopojki. Muškarci koji iznose opsežan referat o svojim prethodnim osvajanjima, kao i brodolomima, omraženi su kod većine žena. Prepričavanje takvih iskustava može zvučati očajnički ili beskrupulozno.

Nastojte izbjeći ovu temu, ali ako vas ona tjera da joj nešto otkrijete, priopćite joj samo natuknice, što šturije to bolje.

Omražena konkurencija

Sastavni je dio muškog nagona sumnjičavost prema svakom drugom primjerku vlastitog spola koji se mota oko predmeta njegovog interesa. Osobito ako je taj predmet ženska osoba.

Praktično je svaki muškarac u životu bio ljubomoran na tipa koji se doima jačim, zgodnijim ili imućnijim. Dapače, većina katkad grakne na drugog muškarca samo da bi se pred ženama prikazala nadmoćnom. No, žene ne privlači otvoreno izigravanje alfa mužjaka. Stoga, suzdržite se od ismijavanja ili vrijeđanja drugih muškaraca te od tračanja onih koji nisu prisutni. Malo će koja žena pasti na tako očigledne simptome umišljenosti ili ugroženosti.

Ako se u društvu nalazi drugi muškarac koji vas izaziva ili vam ide na živce, samo se nasmiješite i kimnite glavom. Privlačnije su muške osobine strpljivost i tolerancija nego prostačenje i nametljivost.

Vaša bogata ličnost

Neiskusni zavodnici osjećaju potrebu da predoče svoje osobine sugovornici, umjesto da puste nju da ih sama dokuči. Taj čestit pokušaj dokazivanja iskrenosti i otvorenosti ne uvećava njihove izglede. Romantična osvajanja zahtijevaju suptilnost i neobavezan pristup u kojemu opis činjeničnog stanja i životopis nemaju što tražiti.

Kad se detaljno opisujete, zbacujete sa sebe privlačan plašt tajnovitosti. Neka druga strana otkriva vaša obilježja spontano i postepeno. Većina je žena u stanju proniknuti jeste li ugodni ili svadljivi, stidljivi ili poduzetni.

Još jedan tabu: iznošenje svojih loših navika ili malih nastranosti. Skupljate drvene viljuške ili nogometnu statistiku? Prezentacija vlastitih sitnih ludosti nije adut pri zavođenju žena. Čak i ono što se vama čini normalnim i prihvatljivim, drugima može zazvučati suludo i poremećeno. Uvijek vodite računa o tome što govorite i kako to može biti shvaćeno. Valja se kloniti tema koje se lako izgube u prijevodu

Teorije zavjere

Ako vjerujete da nacisti imaju tajnu bazu na Antarktiku ili da izvanzemaljci kontroliraju američku vladu, razgovor o tome može biti zanimljiv za vaše prijatelje, naročito u veselom raspoloženju uz poneku kapljicu, ali želite li pred novom simpatijom ostaviti dojam svjetskog zavodnika, bolje je da ne dozna za vaše lude teorije.

Razgovor može skrenuti prema filozofiji, religiji ili politici, što nije loše, ali budite razumni u pogledu teme o kojoj razglabate. Godinama vas prate i prisluškuju tajne službe? Iznošenje nerazumnih uvjerenja daje ženi naslutiti da joj neće biti lako nositi se s vama u budućnosti i njeno će se zanimanje za vas ugasiti kao svijeća na vjetru.

Vezane vijesti

Razbijanje predrasuda: Muškarci pričaju više od žena, ali i lošije

Razbijanje predrasuda: Muškarci pričaju više od žena, ali i lošije

Žene bolje komuniciraju od muškaraca i zapravo manje pričaju od njih, pokazala je britanska studija objavljena u petak. Muškarci u danu izgovore više… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika