Objavljeno u Nacionalu br. 700, 2009-04-14

Autor: Nacionalova redakcija

Zatvorski dani

Mladen Naletelić izbjegao opasni potres

MLADEN NALETILIĆ TUTA zatvorsku kaznu izdržava u Flumoni u ItalijiMLADEN NALETILIĆ TUTA zatvorsku kaznu izdržava u Flumoni u ItalijiMladen Naletilić Tuta, osnivač i zapovjednik tzv. Kažnjeničke bojne, vojne jedinice Hrvatskog vijeća obrane (HVO), umalo je prošlog tjedna stradao u katastrofalnom potresu, koji je odnio stotine života u talijanskom gradu L'Aquila u regiji Abruzzo. Naletilić služi kaznu od 20 godina zatvora u mjestu Flumona, koje je svega 20-ak kilometara udaljeno od L'Aquile, te oko 70 km zračne linije od glavnog talijanskog grada Rima. Zgrada zatvora izdržala je potres, ali su zbog opasnosti talijanske vlasti evakuirale zatvorenike pod posebnom pratnjom, te organizirale da oni spavaju na otvorenom, kako bi se smanjio rizik od novih potresa, koji bi mogli biti pogubni i za zgradu jednog od najčuvanijih talijanskih zatvora.

Međutim, Naletilić je odbio napustiti svoj zatvorski odjel i spavati na otvorenom, rekavši nadređenima da ostaje u zatvorskoj zgradi na vlastitu odgovornost, ako treba i po cijenu života. Naletilić je zapravo pod svaku cijenu htio ostati unutar zatvorske zgrade, jer je zajedno s nekolicinom zatvorenih kolega htio gledati utakmicu UEFA-ine nogometne Lige prvaka između Barcelone i Bayerna. (B. J.)

Vezane vijesti

Osuda Hrvatske za Herceg-Bosnu

Osuda Hrvatske za Herceg-Bosnu

U internoj hrvatskoj povijesti, Franjo Tuđman će, možda, još dugo vremena biti tretiran kao važna nacionalna ličnost koja je najzaslužnija za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika