14.04.2009. / 10:20

Autor: Anamarija Kronast

8 lakih trikova za pomlađivanje kože lica

Lice pamti baš sve, a ukoliko je vaše posljednjih dana vidjelo previše zadimljenih prostorija, cigareta, alokohola i premalo sna...vrijeme je da koži vratite sjaj kakav zaslužuje

Koža pamti sve baš sveKoža pamti sve baš sveBlagdani su za nama, a ukoliko se i vama dogodilo da neplanirano prerastu u vrijeme ludog tulumarenja, sada se sigurno pitate zbog čega vam koža nema sjaja i izgleda umorno. No, ne brinite, nudimo par jako jednostavnih trikova pomoću kojih ćete ponovno zablistati

1. Lijek za dan poslijee. Ako idete na spavanje a da prethodno niste skinuli sšminku koža lica izgledat će vam starije za čak četiri godine. Ako vam se to ipak dogodi, ujutro poslije čišćenja lica, piling kremom odstranite izumrle stanice s kože a zatim naparite lice. Na taj način koža će se lakše osloboditi toksina.

2. Večernja njega lica. Kada ne planirate izlazak, stavite noćnu kremu baremem sat vremena prije odlaska na spavanje kako bi je koža bolje upila.

3. Jastuk. Trebao bi biti visok od 5 do 10 cm kako bi se izbjeglo da vrat bude u neprirodnom položaju i da bi se održala cirkulacija u krvnim žilama lica. Da biste se ujutro probudili svježeg tean, navečer obavezno koristite hidratantnu noćnu kremu.

Brinu vas podočnjaci i otekline ispod ociju? Navlažite dva jastučića vate, zaledite ih u hladnjaku a onda ih stavite na udubljenje oko očiju. Poslije nekoliko minuta, hladni oblog će ublažiti natečenost kože i reaktivirati mikrocirkulaciju.

5. Hladan mineralni tuš. Poslije umivanja poprskajte lice i vrat hladnom mineralnom vodom i pustite da se lice samo osušii. Koža lica će nakon toga biti čvršća i elastičnija. Inace, da biste očuvali elastičnost, koristite vitaminske kreme i maske.

6. Vratite prirodni sjaj kože. Ostavite cigarete. Pušenje ubrzava pojavu bora oko očiju i usana jer sužava krvne žile smanjujući dotok krvi i kisika, vitalnih sastojaka epiderme. Redovno čistite kožu i pazite na ishranu. Izbjegavajte suhomesnate proizvode.

7. Zbogom gradsko bljedilo. Provedite vikend na otvorenom, idite u duge šetnje i vaša koža će odmah izgledati ljepše. Ako nemate vremena za šetnje, osvježite kožu uz pomoć vitaminskih krema, a kada se šminkate obavezno stavite malo rumenila.

8. Ne zanemarujte obrve. Svakog dana četkicom očešljajte obrve prema gore i prema vanjskoj strani i fiksirajte ih specijalnim gelom. Prije toga iščupajte dlake koje strše i definirajte liniju obrva. Ako je potrebno, olovkom za oči naglasite njihovu formu,

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika