14.04.2009. / 13:54

Autor: Nela Simić

5 najvažnijih savjeta za kupnju parfema

Kod izbora mirisnih nota i nanošenja mirisa na kožu važno je voditi računa o puno više stvari od činjenice sviđa li vam se, otkrijte sve što dosad možda niste znali

1. Je li pri izboru savršenog mirisa bolje koristiti papirnati tester ili isprobati miris na koži? Ako Važno je pravilno odabrati mirisVažno je pravilno odabrati mirisparfem nanesete na kožu on će prevladati nad drugim mirisima. Koristite tester papiriće da odredite osnovnu notu i odaberete nekoliko najboljih oko kojih se ozbiljno dvoumite. Parfem lagano nanesite na papirić i nemojte direktno udisati. Pričekajte nekoliko trenutaka između testiranja različitih mirisa. Kad odaberete onaj koji vam najviše odgovara nanesite ga na kožu i pričekajte do slijedečeg dana da vidite kako miris odgovara vašem tipu kože.

2. Što su to gornje, srednje i donje note?
Svježe nanesen parfem je kao kutija puna balona različite visine koji se polako uzdižu. Oni najbrži koji se prvi uzdignu su najnježnije gornje note cvjetnog i citrusnog mirisa koje brzo ispare. Slijedeće su srednje note najčešće jači cvijetni mirisi. Osnovne ili donje note su glavna primjesa koja ostaje na vašoj koži, to je baza parfema.

3. Koja je razlika između parfema i toaletne vodice?
Razlika između toaletne vodice i parfema je jedino u koncentriranosti mirisa, odnosno alkoholne otopine. Razlika u koncentratu varira, ali obično parfem sadrži 20 posto, a toaletna vodica 10 posto koncentrata. Najčešće mirišu jednako, ali ponekad možete prepoznati znatnu kvalitativnu razliku. Probajte oboje i odaberite ono što najviše odgovara vama i vašem budžetu( parfemi su znatno skuplji od toaltenih vodica).

4. Kako pravilno nanijeti parfem?
Parfem je najbolje nanijeti s unutarnje strane ručnog zgloba, iza uha i s unutarnje strane koljena. Ako je miris lakši može se nanijeti i na vrat, ali miris nikad nemojte utrljavati jer ćete time uništiti njegove spojeve. Nemojte kosu prskati parfemom jer sadrži velike količine alkohola koji ju može isušiti.

5. Koliko često treba nanositi parfem?
Onoliko puta koliko je potrebno da parfem zadrži pravu količinu mirisa i savršenu notu. Lagani cvjetni parfemi vrlo brzo gube miris i treba ih nanositi svakih 45 minuta dok jači parfemi s primjesom mošusa i cedra zadržavaju miris cijeli dan.

Vezane vijesti

Novi parfem nimalo Očajne kućanice

Novi parfem nimalo Očajne kućanice

Ako si slavan, stvar je prestiža imati i vlastiti parfem, koji se, naravno, zove tvojim imenom. Britney Spears, Jennifer Lopez, Kate Moss, Christina… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika