17.04.2009. / 10:28

Autor: Pjero Glušić

Cro À Porter 1. dan: Nosiva Amarie i puno neshvaćenih umjetnika

Naš modni kritičar Pjero Glušić odgledao je sve revije prvog dana najvažnijeg domaćeg modnog eventa te usporedio njihove kreacije s već viđenima na svjetskim pistama i zaključio kako najbolje tek dolazi

Amarie (Foto: Mateja Vrčković)Amarie (Foto: Mateja Vrčković)Na zagrebačkom je Velesajmu sinoć započeo 13. po redu najveći modni event u Hrvata - Cro À Porter. Kao i svake godine to je upravo jedan od najposjećenijih eventa , barem kada su u pitanju slavni, no ove godine je smanjen broj ulaznica, ne samo za poznata lica već i obične smrtnike, kako se ne bi ponovila situacija sa prošlosezonskog Cro À Portera kada je uistinu vladala neopisiva gužva.

Ovosezonski Nivea Cro À Porter pod nazivom Deconstruct/Reconstruct otvoren je revijom Amarie koja je obilježena kratkim haljinica otvorenih leđa, kombinezonima i širokim hlačama. Kolekcija u kojoj prevladavaju prirodne boje, boje kože i tamnoplava , istaknula se kao jedna od najnosivijih revija. Dugačke ručne torbice također prirodnih boja i vlastita kolekcija sunčanih naočala podigla je cijelu reviju na visoku razinu.

Lepršava kolekcija Tea Perića, osim havajskih uzoraka i nesklopivih kombinacija nije ponudila ništa više. Teo je očito inspiraciju pronašao u filmu Dnevnici jedne Shopingoholičarke iz kojeg je uzeo famozni zeleni šal i nespojive kombinacije, ali mu to nije pošlo za rukom. Ani Ani je cijelu kolekciju zamislila kao haljine za plažu, prvenstveno zbog prozirnosti materijala, no i zbog totalnog pomanjkanja kreativnoti.

Pogled na modu Arilea i Martine Felja potpuno je promašen, bez obzira što su čak prve dvije haljine izgledale solidno. No, kod Martine je ostatak zapravo izgledao kao jeftine haljine za krizmu, a kod Arilea kao navala kiča. Najviše pozornosti privukla je revija Ivane Popović čije su ugodno popunjene 'manekenke' ujedno i članice lezbijskog zbora otpjevale provokativne pjesme Let 3-a i Lollobrigide.

Prevladavaju nedovršene haljine čudnih boja, ljubičaste hlače do gležnja te drugi nejasni komadi odjeće travnato zelenih i prljavo crvenih boja. Ivona Martinko i XD Xenia Design predstavile su svoj dramatičan i potpuno drukčiji pogled na modu. Ivona sa svojim volumeniziranim haljinama, a XD s neobičnim, ali opet izrazito kreativnim haljinama koje su, doduše, potpuno nenosive za bilo koju priliku.

Osim modnih revija predstavljena je i izložba fotografija fotografa: Mare Bratoš, Mare Milin, Marka Grubišića, Mladena Šarića i Sandre Vitaljić koji su dočarali svoj pogled ženske ljepote.

Vezane vijesti

Cro A Porter za 21. stoljeće

Cro A Porter za 21. stoljeće

Ovu modnu sezonu najvažnijeg i najvećeg domaćeg, ali uz Beograd Fashion Week i regionalnog tjedna mode uz kolekcije najpoznatijih imena domaće modne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika