17.04.2009. / 11:43

Autor: Andrea Belin

Godine prolaze: Zadržite svjež izgled kože

Svaka životna dob traži drukčiju, specifičnu njegu kože, a na vama je samo da odaberete najbolju za vas. Koža sve pamti i nikada neće požaliti novac koji ste izdvojili za kvalitetnu kremu

Niti jedan make up dobro ne izgleda na koži koja nije njegovanaNiti jedan make up dobro ne izgleda na koži koja nije njegovanaZdrava koža je glatka, čvrsta i dobro nahranjena. No, starenje i utjecaji iz okoline, sunce, zagađen zrak, čak i neke životne navike, primjerice pušenje i alkohol ubrzavaju njezino starenje. Premda se biološki proces starenja kože ne može zaustaviti, postoje određeni kozmetički preparati koji će dati vašoj koži mladenački izgled. Naime, lice treba njegovati bez obzira u kojoj ste životnoj dobi. Međutim, trebate obratiti pažnju na preparate koji će vašoj koži savršeno odgovarati.

Stručnjaci tvrde da su prvi znakovi starenja vidljivi već nakon 25-e godine i upravo u tom razdoblju u kozmetičkoj torbici svake žena trebala bi se naći određena anti-age krema za lice. Današnje kreme takve vrste sadrže aktivne sastojke koji potpomažu nastanak kolagena, popunjavaju bore, kožu čine glađom i svjetlijom i mlađom.

Najprije obratite pažnju na tip kože, a zatim i na životnu dob jer mladu kožu je dovoljno njegovati kvalitetnom kremom koja se obračunava s prvim znakovima starenja, dok je zrelijoj koži potrebno pojačanje. Mnogi tvrde da su kreme za koje je potrebno izdvojiti malo više novaca precijenjene, ipak one sadrže kvalitetnije sastojke koji daju bolje, brže i učinkovitije rezultate. Jedne od najprodavanijih svjetskih krema. Kod nas je jako popularna Chanelova linija Sublimage.

Naime, prije nego što se odlučite za neku kremu, provjerite je li vaša koža osjetljiva ili podložna alergijama, masna ili suha i prema tipu kože odredite preparate kojima ćete se boriti protiv prvih znakova starenja. Dakle,na proizvodu potražite oznaku za vaš tip kože. Provjerite da li se radi o dnevnoj ili noćnoj kremi. One koje se mogu koristiti danju i noću obično imaju oznaku 24h. Ako imate osjetljivu kožu provjerite je li proizvod dermatološki testiran. Svakako obratite pažnju na rok valjanosti. Nakon toga obratite pažnju na životnu dob.

1. Prije 20-e godine koristite kreme bez masnoća, laganije i hidratantne formule.
2. Od 20-e do 30 godina-e ujedinite hidrataciju, hranjenje i nježno čišćenje kože.
3. Od 30-e do 40-e pojačajte prevenciju i potražite formule s aktivnim antioksidantima.
4. Nakon 40-e potražite prave kreme protiv starenja i ne dozvolite da vas cijena preparata ograničava u odabiru.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika