18.04.2009. / 09:35

Autor: Pjero Glušić

Cro À Porter 2. dan: Puno više ozbiljne mode

Našem modnom kritičaru Pjeru Glušić drugi se dan najvećeg modnog eventa svidio više nego prvi jer su ga neki dizajneri ugodno iznenadili, i to oni od kojih to uopće nije očekivao...

Kreacija Borisa PavlinaKreacija Borisa PavlinaPo svemu sudeći drugi dan Cro À Portera neupitno je bio zanimljiviji od jučerašnjeg, skoro bez modnih gafova i popunjenijih manekenki ili potpuno promašenih kombinacija. Drugi dan Cro À Portera otvoren je revijom Lineae Exclusive koja uvijek prati svoj trend i ostaje dosljedna svome stilu. Šarene izrazito kratke haljinice modrih i ljubičastih boja te lepršavi kombinezoni otvorenih leđa obilježili su čitavu kolekciju, koja se u kompletu činila zanimljiva ponajviše curama koje samo čekaju da pokupuju preostele komade Lineine sezone.

Boris Pavlin je ovu sezonu posvetio djevičanskom looku, zatvorenim haljinama, nježnim pastelnim bojama. Prozirne haljine sa šljokicama dobro su osmišljene no ima i onih haljina koje su kako bi dobile na masivnosti bile pretrpane nepotrebnim materijalima. Ovosezonski Boudoire prevario je sve započevši reviju haljinama prozračnih materijala, većinom bijelih boja, prošivenih čipkom.

No kasnije su Boudoirke pokazale da i one poznaju pojam ekstravagancije dodavši u svoju kolekciju haljine s prugicama i super razrađenim volančićima te crnim punim mašnama ukrašenim kristalnim broševima koji zaokružuju čitavu čaroliju. Jako zanimljivo i tipično "boudoirski". Kako Matija Vuica svake sezone inzistira samo na jednoj boji, tako je ovog puta odabrala bijelu. Izrazito kratke haljine s ružama od tkanine, glavnim modnim detaljem, zapravo su dopune jedna drugoj.

Prvi kreatori koji su predstavili i mušku kolekciju koja neodoljivo podsjeća na ELFS-ovu prije nekoliko sezone jesu Alduk i Jacić. Mušku kolekciju karakteriziraju kratke ljetne jeans hlače i bijele široke košulje, dok je ženska kolekcija potpuno drukčija s predivnim materijalima i dobro kombiniranim bojama. Marina Design je očito svoju odjeću zamislila kao monotonu, a jedino što je došlo do izražaja je remen/treger koji je sam u cijeloj priči izgledao kao da je zalutao sa neke druge kolekcije.

Kada bi Marina bila i malo kreativnija s haljinama kao što je s modnim dodacima, tada bi i cijela kolekcija izgledala bolje. Veliki korak učinio je Hippy Garden koji je svoje viđenje sezone prikazao baš hippy s potpuno opuštenim i lepršavim haljinama tamnijih tonova, većinom maslinasto zelenih i smeđih, te kožnim torbicama i prslucima. Kolekcija je u potpunosti preuzeta iz meksičkih sapunica, ali pritom mislim na pozitivne dijelove istih.

Vezane vijesti

Cro A Porter za 21. stoljeće

Cro A Porter za 21. stoljeće

Ovu modnu sezonu najvažnijeg i najvećeg domaćeg, ali uz Beograd Fashion Week i regionalnog tjedna mode uz kolekcije najpoznatijih imena domaće modne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika