19.04.2009. / 23:00

Autor: Jelena Badovinac

Ivana Nobilo Cetinski za Extru: Kako biti uspješna mama i menadžerica

Trenutačno je u domu Cetinskih sve podređeno njihovoj djevojčici. Mlada mama tvrdi kako je sad Pia gazdarica kuće, pa je tako kuhinjski stol pretvoren u radni jer se Ivana Nobilo Cetinski već mjesec dana nakon poroda vratila poslovnim obvezama

Ivana se u trudnoći udebljala svega 11 kilogramaIvana se u trudnoći udebljala svega 11 kilogramaPia Cetinski ima tri mjeseca i, kako bi se reklo, isti je otac. Njezina majka Ivana Nobilo Cetinski uvjerava me da sam ja jedna od rijetkih koja to tvrdi, jer svi kažu da više sliči njoj. Supruga pjevača Tonyja Cetinskog dočekala me na vratima njihova prostranog stana u centru grada s Piom u rukama koja je u tom trenutku htjela sve samo ne spavati. Trenutačno je u domu Cetinskih sve podređeno njihovoj djevojčici. U velikom dnevnom boravku rasprostrte su sve Pijine potrepštine, od kolijevke, do igračaka i pelena.

Mlada mama tvrdi kako je sad Pia gazdarica kuće, pa je tako kuhinjski stol pretvoren u radni jer se Ivana Nobilo Cetinski već mjesec dana nakon poroda vratila poslovnim obvezama, a ovih dana užurbano se radi na pripremama oko velikog koncerta Tonyja Cetinskog u zagrebačkoj Areni.

Prije početka intervjua, rekla mi je: "Radije, molim te, pitaj sve oko poroda jer toliko je žena koje su potpuno needucirane oko toga. Imam to potrebu ispričati. Nemoj da moramo razgovarati kakve sam joj boje odabrala odjeću kad je to ionako potpuno nebitno. Znaš da ja nisam tipična mama koja je sad rodila i misli da se cijeli svijet vrti oko nje i boje dječjih kolica."
EXTRA: Iako živite u glavnom gradu, vi ste se odlučili poroditi u gradskoj bolnici u Rijeci. Zašto ste odabrali baš Rijeku?
- KBC Rijeku sam izabrala nakon poprilično puno čitanja i razgovora o iskustvima rodilja. Dobila sam informaciju, a kasnije se i uvjerila u to, da je KBC Rijeka vrlo otvorenih pogleda na kombinirane porode. Više je okrenuta, nazovimo ih, alternativnim metodama poroda, kao što su voda i porod na stolčić. Glavnu riječ oko poroda tamo vode primalje, što je prirodno i tako bi zapravo trebalo i biti. Doktor bi se trebao uključiti jedino ako nešto krene po zlu pa je on tada nužan. Iz bolnice sam izašla presretna i zahvalna sam cijelom timu koji je u potpunosti poštivao moje želje.
EXTRA: Je li i vaša želja bila da rodite u vodi?
- Jest. U mom slučaju radi se o kombiniranom porodu. U vodi sam bila u pripremnoj fazi dok sam sam izgon morala obaviti na suhom, jer je to tehnički zahtijevalo vađenje matičnih stanica iz pupkovine. U vodi su lakši trudovi, voda vam drži tijelo, pa je zdjelica opuštenija, kao i mišići. U svakom slučaju za preporuku.
EXTRA: Tvrdite da su mnoge žene needucirane po pitanju trudnoće. Na što točno mislite?
- Mislim da se radi o needuciranosti, ali ne krivim isključivo žene za to, već čak više liječnike, sustav zdravstva jer kako inače objasniti toliki broj carskih rezova, epiduralnih injekcija i epiziotomija? Dođete li kao prvorotkinja, najveća šansa je da vas smotaju i naprave porod kako oni zamišljaju jer niste upućeni. Najviše pratim situaciju u Zagrebu i meni to djeluje zastrašujuće. Snimio: Josip Regović, Odjeća: Faith Connection; Ginger; Heruc Galleria , Modni detalji: Diesel, Leonidas, Bijoux,Styling:,Aranka Paštrović Lucić, Asistent: Ana Mrđe, Kosa: Studio Evelyn, Make-up: Pamela Elekeš)


Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izadnju Extre

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika