20.04.2009. / 12:16

Autor: Ozren Podnar

Muškarci, oprez: Zašto ne treba slušati ženske ljubavne savjete

Ukoliko doista želite znati što žene misle kada nešto kažu, nikada nemojte pitati njih. Naime, kada kažu da ne žele ništa za godišnjicu braka ili rođendan-to samo izgovaraju, ali zapravo i ne misle. A ako ste i vi koji put postali "žrtva" nerazumljivoj ženskog jezika, pročitajte naše savjete...

Istina je da žene vole pokloneIstina je da žene vole pokloneKoriste li muškarcima ženski ljubavni savjeti? Žene sigurno odlično poznaju vlastiti spol i mogu pružiti muškim prijateljima detalje upute za uspjeh u udvaranju. Nažalost, žene nisu idealan izvor obavještajnih podataka za muške udvarače. A evo i zašto!

Prvo, muškarci moraju biti svjesni da im žene otkrivaju samo poluistine kad god ih se pita što vole i kako im valja pristupiti. Nije da namjerno lažu ili skrivaju istinu, već svoje odgovore formuliraju pod utjecajem lekcija bon-tona i članaka iz popularne psihologije. A u njima se čitatelje obično savjetuje da u ljubavnim pitanjima budu "dobri i pristojni".

Zato žene misle da moraju ostaviti baš takav dojam kad ih se pita o ljubavnom ukusu. Dakako, ništa bolji nisu ni muškarci, jer i oni polu-nehotično skrivaju pravo lice kad daju odgovore prijateljima ili anketarima. Evo nekoliko primjera ženskih savjeta koje morate uzeti s velikom rezervom.

"Žene traže dobre momke"

Ova izjava proizlazi iz potrebe ostavljanja dojma čestite i dobro odgojene osobe. U stvarnosti, ženama se znatno više dopadaju momci koji su malo odmaknuti od ideala dobrote iz ženskih časopisa, psiho-literature i maminih savjeta.

Istraživanja pokazuju da ono što žena želi od muškarca kad nasamo razmišlja nije isto ono što je privlači u stvarnoj životnoj situaciji. Žena može sebi sugerirati da želi kvalitetnog, čestitog i vjernog tipa, ali kad se suoči sa stvarnim udvaračima, vjerojatnije je da će se prikloniti onom koji je bar malo drzak, bahat i tajanstven. Dobri su ljudi previše monotoni da bi u ženi izazvali onu iskru koja je nužna u rađanju seksualne želje.

Zaključak: Moge žene naknadno zažale zbog svog prezira prema dobricama, ali to vas ne može utješiti, ako ste otpali iz igre u samom startu. Stoga, ako ste dobar i čestit momak, barem malo u početku odglumite da odudarate od slike "odlikaša"!

* Ponašaj se prirodno, budi svoj!

Mnoge žene sebe zamišljaju kao zrele jedinke koje ne obraćaju pažnje na površne efekte prisutne u zavođenju i proniču u dubinu duše svog udvarača. Takvo je uvjerenje prilično iracionalno, jer u igri zavođenja oba sudionika skrivaju neke osobine kao zmija noge. I s dobrim razlogom.
Svaki sudionik nastoji se prikazati u najboljem svjetlu, jer udvaranje je oblik prodaje i (samo)reklame.

Kad bi bilo svrsishodno "biti prirodan i svoj", onda ni žene ne bi izlazile našminkane, namirisane i lijepo (i oskudno) odjevene, već bi izašle u trenirci i majici koju nose po kući. Svatko ima neku lošu crtu i slabu točku (iako neki znatno više od drugih) i što ih bolje sakrije, to su mu veći izgledi da osvajanje izvede s uspjehom.

Zaključak: Žene doista žele upoznati vaše pravo lice da bi utvrdile jeste li vrijedni dugoročne pažnje ili ne. Pokažete li joj ga vrlo brzo, čestitamo vam na moralnosti, no možda ste tako prokockali priliku!

* "Dečki smiju imati prijateljice"

Još jedna pristojna i civilizirana tvrdnja. Razumije se da će malo koja žena priznati da je patološki ljubomorna na prisustvo drugih ženskih osoba u društvu njenog voljenog. Jer, priznanje ljubomore znači i razotkrivanje vlastitih slabosti.

Prava istina je da većina žena (kao i 99% muškaraca) ne trpi bliske partnerove prijatelje suprotnog spola. Osobito ako ih doživljava imalo privlačnima ili naslućuje da se sviđaju vama. Kolegice i poslovne partnerice? Ni one nisu dobrodošle, iako je jasno da vam ne može zabraniti kontakt s njima.

Poneki puta cure znaju biti doista zamorne sa zabranama koje nameću dečkima u pogledu kontaktiranja drugih ženskih osoba, no takva sumnjičavost proizlazi iz biološkog imperativa koji nameće oprez u pogledu konkurencije. A povoda im daju i mnogi dečki visokog libida i niskih moralnih vrijednosti.

Zaključak: Držite svoje ženske prijatelje podalje od partnerice, a kad ih baš spomenete pred njom, nemojte im pripisivati nikakve poželjne osobine.

* "Žene ne mare za rođendane i godišnjice"

Sjećate se onog puta kad ste nekome uručili poklon, a taj vam je rekao, "hvala, ali niste trebali". Ono "niste trebali" je pristojan dodatak zahvali. Jer, kad biste tu izjavu shvatili doslovno i povukli poklon, druga strana bi vas gledala kao da niste normalni. I bio bi to kraj vašeg poznanstva.
Tako je i sa ženskom tvrdnjom da joj "nisu važni rođendani ni Valentinovo".

Podrazumijeva se da morate biti toliko obzirni da čestitate i prigodnim darom obilježite bilo koji važan datum, uključujući i rođendane njenih roditelja. Ako sami od sebe niste u stanju pamtiti godišnjice i blagdane, nabavite kalendar ili si programirajte alarm u mobitelu.

Zaključak: Sve što vam žene kažu o ispravnoj taktici za osvajanje žena morate uzeti sa zrncem soli, osim ako se ne radi o izuzetno iskusnoj, iskrenoj i potkovanoj osobi koja ne mulja već cilja direktno u srž stvari. I koja znade da vi ne postavljate pitanja tek tako, već doista želite korisna i primjenjiva uputstva.

Vezane vijesti

Koliko vode dnevno treba popiti

Koliko vode dnevno treba popiti

Hidracija je opskrba organizma potrebnom količinom vode. Koliko bi vode trebalo dnevno konzumirati? Najnovija istraživanja govore da je dovoljno 8… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika