21.04.2009. / 18:06

Autor: Hina

Princ Albert u Hrvatskoj: Najavljen skup gospodarstvenika obiju zemalja u Monaku

Potpredsjednik Sabora je, zahvalivši na pomoći Monaka u razminiranju područja u Hrvatskoj, prije svega nacionalnih parkova te parkova prirode, istaknuo kako je s obzirom na površinu i broj stanovnika Monako među vodećim zemljama po donacijama za razminiranje u Hrvatskoj

Princ Albert II. od Monaka prvi je put službeno posjetio HrvatskuPrinc Albert II. od Monaka prvi je put službeno posjetio HrvatskuHrvatski premijer Ivo Sanader i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks primili su u utorak princa Alberta II. od Monaka, službeno je priopćeno.

U razgovoru premijera Sanadera i princa naglašeno je kako je prvi službeni posjet princa Alberta II. od Monaka vrlo bitan za daljnji razvoj odnosa između Hrvatske i Monaka. Premijer Sanader izvijestio je visokog gosta i o stanju u regiji i hrvatskoj ulozi kao čimbenika stabilnosti na jugoistoku Europe, kaže se u vladinu priopćenju.

Šeks je primio princa Alberta II. od Monaka i s njim razgovarao o odnosima dviju zemalja. Složili su se da su ti odnosi prijateljski, da se dobro razvijaju, ali i da nisu iskorištene mogućnosti za još tješnju suradnju. To se u prvom redu odnosi na gospodarstvo, posebice turizma, te kulturu i šport, kaže se u saborskome priopćenju.

Potpredsjednik Sabora je, zahvalivši na pomoći Monaka u razminiranju područja u Hrvatskoj, prije svega nacionalnih parkova te parkova prirode, istaknuo kako je s obzirom na površinu i broj stanovnika Monako među vodećim zemljama po donacijama za razminiranje u Hrvatskoj.

Kneževina Monako ulagala je u razminiranje Velebita, Paklenice i Kopačkog rita, a donirala je novac i za gradnju rovinjskog Centra za psihosocijalnu rehabilitaciju i reintegraciju djece žrtava mina.

Princ Albert II. od Monaka izrazio je zadovoljstvo što je Monako prepoznao hrvatske potrebe te je Hrvatskoj mogao pomoći u njezinoj teškoj situaciji. Govoreći o mogućnostima suradnje dviju država, istaknuo je kako postoji inicijativa da se organizira skup gospodarskih komora obiju zemalja u Monaku, na kojem bi se predstavilo hrvatsko gospodarstvo. Dodao je da postoje i planovi za predstavljanje hrvatske umjetnosti u Monaku kako bi se Hrvatska približila građanima te kneževine.

Vezane vijesti

I princ Albert od Monaka optužen za primanje mita

I princ Albert od Monaka optužen za primanje mita

Sumnje u korupciju i primanje mita u najjačim svjetskim sportskim udrugama došle su i do samih kraljevskih dvora. Na udaru se našao princ Albert II… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika