24.04.2009. / 10:00

Autor: Hrvoje Šimičević

Povratak čovjeka koji je volio pisma 'čitatelja': Bandić bi Kikaša za financijskog savjetnika

No, ako ipak do takvog raspleta na kraju dođe, da Ljubičić dakle bude Bandićev savjetnik oko financija, zanimljivo će biti gledati reakciju čelnika socijaldemokrata, Zorana Milanovića, koji je na listu za Skupštinu odnedavno marginalizirao Bandićeve ljude i dominantno preraspodijelio svoje

Slobodan Ljubičić, vlasnik nadasve nekonvencionalnog političkog harakirija mogao bi se još jednom na duže vrijeme pojaviti pred vašim malim ekranimaSlobodan Ljubičić, vlasnik nadasve nekonvencionalnog političkog harakirija mogao bi se još jednom na duže vrijeme pojaviti pred vašim malim ekranimaGradonačelnik Milan Bandić, predstavnik partije od koje ga je šef Zoran Milanović na lokalnim izborima odlučio lišiti bilo kakvih pozicija političkog odlučivanja, osim naravno one najmoćnije, gradonačelničke fotelje, navodno razmišlja da još jednom za pobočnika uposli svoga starog druga Slobodana Ljubičića, bivšeg čelnika Zagrebačkog Holdinga. Ljubičić je podsjećamo, prije koji mjesec počinio nekonvencionalni oblik političkog harakirija, kada je na stranicama Holdinga objavljeno anonimno pismo protiv bivšeg direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića.

Tako je, uz najave o skorom povratku, na kraće vrijeme sa fokusa javnosti otišao najprisniji od Bandićeve bratije, unatoč činjenici da je prije toga više od nekoliko puta bio prozivan da poslovanja u kojima on ima prste nisu odveć transparentna. Iako sam gradonačelnik Bandić nije bio previše rječit kad su ga novinari priupitali da li je to istina, Večernji list piše da bi Kikaš mogao postati njegov - savjetnik za financije.

Milan Bandić je potencijalnim angažmanom Kikaša kao savjetnika za financije zagarantirao neprekinuti kontinuitet politike čistih računa i transparentne demokratičnostiMilan Bandić je potencijalnim angažmanom Kikaša kao savjetnika za financije zagarantirao neprekinuti kontinuitet politike čistih računa i transparentne demokratičnostiŽarko Maričić, jedan od bližih Ljubičićevih ljudi, već je gotovo sigurno novi Bandićev suradnik nakon izbora. I dok Bandić za sada ne želi ništa govoriti o tome, Ljubičić je takvu mogućnost ostavio otvorenu, kazavši diplomatskim rječnikom kako će takva odluka ovisiti o epilogu samih izbora. Inače, Ljubičić je do 17. svibnja na rodiljskom dopustu, pa će mu nakon toga teći mjesec dana otkaznog roka.

Ukoliko ipak ne bude Badićev savjetnik, na što će naravno utjecati i izborni rezultati predstavnika zagrebačkog SDP-a, čiji uspjeh izgleda ponajmanje žele njegovi partijski drugovi; Ljubičić je najavio mogućnost pokretanja privatnog biznisa. No, ako ipak do takvog raspleta na kraju dođe, da Ljubičić dakle bude Bandićev savjetnik oko financija, zanimljivo će biti gledati reakciju čelnika socijaldemokrata, Zorana Milanovića, koji je na listu za Skupštinu odnedavno marginalizirao Bandićeve ljude i dominantno preraspodijelio svoje. Zna se, naime, što Milanović misli o Ljubičiću. Međutim, također se zna i koliko čelnik SDP-a ima tendencije nečinjenja, kada ipak nešto treba učiniti ili politički odlučiti, van onih poznatih pragmatskih okvira.

Da ne bude zabune, jer je često bude, radi se o ljudima iz iste partije, koji eto oboje imaju 'svoje' ljude, te na taj klanovski način (partija unutar partije) pokušavaju osvojiti vlast u Zagrebu.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika