26.04.2009. / 00:25

Autor: Ivica Medo

nogomet

MNK Nacional osvojio hrvatski Kup

U finalu hrvatskog Kupa, koji se ove godine igrao u Labinu, Nacional je pobijedio Brodosplit inžinjering s visokih 6:1

Nacional je osvojio hrvatski Kup 2009.Nacional je osvojio hrvatski Kup 2009.Zagrepčani su poveli već u 17. sekundi utakmice preko iskusnog Roberta Grdovića i na asistenciju Koraba Morine.

Grdović je u 8. minuti povisio na 2:0, a Tihomir Novak sedam minuta kasnije postigao je treći pogodak za Nacional i praktički riješio pitanje pobjednika.

Nakon toga Brodosplit je ubacio u igru još jednog igrača umjesto vratara te je u 29. minuti pogotkom Branka Laure uspio smanjiti na 3:1.

No, već minutu kasnije Nacional je kaznio riskantnu igru Brodosplita i povećao vodstvo na 4:1 pogotkom Darija Marinovića.

Pred kraj utakmice na 5:1 povisio je trostruki strijelac Grdović, a konačnih 6:1 postavio je Marinović svojim drugim pogotkom na utakmici.

U utakmici za treće mjesto domaći Potpićan je svladao Mejaše 6:4.

Za najboljeg igrača finala izabran je Dario Marinović, a titulu najboljeg vratara ponio je Mario Švigir, također igrač Nacionala.

Iako je bilo nekih manjih organizacijskih propusta, Labin se ipak pokazao kao dobar domaćin Final Foura hrvatskog Kupa, a dokaz tome bilo je veliko zanimanje publike i ispunjena dvorana tijekom cijelog turnira.

Nakon finala Kupa sljedeći tjedan nastavlja se 1. HMNL koja je došla do faze doigravanja.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika