26.04.2009. / 23:00

Autor: Ivana Matić

Nives Ivanković za Extru: Ne bojim se otkucaja biološkog sata

Prvakinja splitskog HNK, glumica Nives Ivanković, koju kazališna publika trenutačno gleda u predstavama “Bog masakra” i “Babina guica” s kojom kraljem ljeta odlazi na turneju po Argentini, a šira TV publika ima je priliku gledati u serijalu “Nad lipom” te nadolazećoj sezoni “Bibinog svijeta”, završila je i snimanje filma “Poštar” Nikše Sviličića, no unatoč uspješnoj karijeri još uvijek je singl

Nives ne razmišlja o preseljenju u ZagrebNives ne razmišlja o preseljenju u ZagrebZa Nives Ivanković je uobičajeno reći da na posao ide avionom. Radi već petnaest godina na relaciji Split - Zagreb. Poprilično samozatajna, potpuno drugačija, nespojiva sa svojim ulogama, odaje dojam elokventne, ali vrlo sramežljive osobe. Pitali smo je što misli o braku, majčinstvu, nadolazećim četrdesetima, singl statusu, a porazgovarali smo i o pjevačkom angažmanu njezina TV lika, konobarice Miki.

EXTRA: Gledali smo vas u ulogama negativki, primjerice Nataše Jug u "Villi Mariji", zatim samohrane majke Marije u filmu "Ta divna splitska noć", u dramskoj ulozi Mare u "Libru", za koju ste nagrađeni Marulovom nagradom, ali šira javnost vas najviše pamti po liku vrckave konobarice Miki koja, kako se čini, počinje pjevačku karijeru.

- Pa i logično je, jer Miki je lik koji se pojavio u prvom serijalu "Jel' me netko tražio?" i koji je nanovo oživljen u trogodišnjoj sezoni Nove TV. Osim toga, ljudima nedostaje smijeha, a sudeći po reakcijama, Miki doživljavaju kao simpatičnu. Popriličan interes medija izazvao je nastup Miki kao pjevačice. Pošto idemo već treću sezonu, autor emisije Stevo Cvikić i ja razmišljali smo da joj damo još jednu dimenziju i Miki je postala pjevačica. Svoj debi imala je u novogodišnjoj specijalki s pjesmom "Iznad Tešnja zora sviće" i sudeći po reakcijama, a gledanost novogodišnje emisije potukla je konkurenciju, Miki je kao nagradu dobila i vlastitu pjesmu "Tako je Miki" s kojom smo ušli u konkurenciju među osamdest od četiri stotine pjesama na HRF-u. Iako nećemo nastupiti među dvadeset odabranih u Opatiji, dobro smo se zabavili, a kako čujem, pjesma je zaživjela i po radio postajama.

EXTRA: Vi ste jedna od rijetkih glumica koja živi i radi u Splitu, no barem dva puta tjedno dolazite na posao i u Zagreb. Jeste li razmišljali o preseljenju?
- Moram priznati da nisam, iz više razloga. Iznimno sam vezana za roditelje, to je najjači razlog, jer i sestra i brat mi žive u Zagrebu, zatim krug mojih prijatelja i rad u teatru koji ima najdivniji i najpotpuniji repertoar, a da ne spominjem sunce, more, laganiji tempo življenja i naravno jedna osobina mog karaktera da ne mogu biti dugo vremena na istome mjestu. Nekada zna biti teško, ali volim život skitnice...

EXTRA: A biološki sat, dolaze četrdesete...


- Ne dolaze, već su došle. Ne znam, i ja sam poprilično zbunjena. Imam, kao uostalom većina žena, želju za majčinstvom. Za sada ga više no uspješno kompenziram ljubavlju prema nećakinji Iris, za koju sam iznimno vezana. Iris je apsolventica povijesti i na nju sam izuzetno ponosna, jer od njezina dolaska na svijet s ljubavlju vrlo aktivno sudjelujem u njezinu životu.

(Snimio: Josip Regović, Šminka: Pamela Elekeš, Frizura: Salon Ruža
Odjeća: Ginger (Celyn b.), Teslina 9; LR (Vivienne Westwood), Mesnička 2; AMJ (Dsquared2), Ilica 38, Nakit: Bijoux Leonidas, Ilica 63
Torbica: Picard, Vlaška 9)

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika