28.04.2009. / 14:54

Autor: Andrea Belin

Kako odabrati savršenu boju kose?

Već dugo razmišljate o promjeni svog izgleda, međutim ne usudite se odrezati svoju predivnu, dugu kosu. Možda bi bilo dovoljno prošarati ju kojim pramenom i ona će izgledati sjajno...

Kosu je dovoljno prošarati pramenovimaKosu je dovoljno prošarati pramenovimaVrlo je važno za kosu izabrati boju koja najbolje pristaje vašem tenu i obliku lica jer ćete odmah izgledati bolje, a vaša kosa bogatije i sjajnije. Prema stereotipima plavušama pripisuju mladenačku vitalnost. Brinete doživljavamo kao žene kojima možemo vjerovati dok crvenokose uvijek moraju biti u centru pažnje.

Nakon dugogodišnje popularnosti plavuša, crvenokose djevojke su došle na svoje. Naime, u novije doba naziva ih se seks simbolima ili "plavušama novog doba". Psiholozi tvrde da je crvena boja kose snažan indikator originalnosti i osobnosti.

" Za crvenokosom djevojkom se svi okreću, ona želi biti primijećena i ne boji se zabavljati", tvrdi londonski frizer i stilist Tim Rogers.

Ipak, kako bi "grivu" nosili ponosno, uvijek birajte jake boje, ali nemojte zakoračiti u jaku narančastu. Odličan dojam ostaviti ćete kombinacijom svijetlih i pramenovima žarko crvene, no o njihovom rasporedu na vašoj kosi, razgovarajte s frizerom.

Crvenu boju, kosa najteže upija, pa s pranjem može izgledati isprano. Tada ju je, savjetuje američki stručnjak Jon Patrick, dobro osvježiti zlatnim tonovima. Oni će stvoriti sjajnu podlogu, a kosa će blistati i nakon što se crvena počne ispirati.

Dugu i bujnu crnu kosu nosile su najljepše žene svijeta, ne rijetko fatalne žene. Iako pogled ispod tamnih nijansi muškarce ostavlja bez daha, kako bi zadržale zagonetnost, dobro ju je prošarati tankim i rijetkim pramenovima u kontrastnoj boji, crvenoj ili plavoj, preporuča David Ingham, inače frizer Naomi Campbell i Gwen Stefani.

Zlatna kosa daje samopouzdanje

Plavuše imaju sreće u ljubavi, dobro se zabavljaju i ne doživljavaju ih ozbiljno na poslu. Istina je ipak nešto drugačija. Zlatna kosa puni samopouzdanje zbog čega djevojke s ovom bojom kose izgledaju umišljeno, a time i kao seks bombe.

Crnoj kosi nedostaje sjaj

Porculanski ten i crna kosa često su sinonim za egzotičnu, tvrdoglavu i misterioznu ženu. Ako pretjeraju s make up-om mogu postati zločeste djevojke. Budući da je rizik ove boje sumornost i manjak sjaja, stručnjaci ističu važnost dobrog regeneratora i jednotjednog pakunga kako bi zadržala blistav sjaj.

Brinete trebaju prošarati kosu

Percepcija je većine stanovništva je da su brinete dobre i mirne djevojke. Istraživanja pokazuju da su one odgovorne, inteligentne i staložene. Jednoličnost smeđih nijansi glavni je i odgovorni urednik dosade, zato ju je dobro prošarati novim nijansama.

Vezane vijesti

Želite šokirati kirurga? Obojite kosu u crveno

Želite šokirati kirurga? Obojite kosu u crveno

Nicol Kidman, Julia Roberts ili Boris Becker. Ovim osobama je, osim globalne prepoznatljivosti, zajednička i njihova prirodna boja kose: crvena. No… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika