29.04.2009. / 12:09

Autor: Andrea Belin

6 načina kako mu po(kazati) da vam se sviđa

Netko vam se sviđa, a nikako da procjenite jesu li simpatije obostrane? Dok niste sigurni da ste i vi njemu simpatična, ne želite mu otkriti svoje osjećaje? Poznat vam je ovaj scenarij? Moramo vas razočarati, ali htjeli mi to ili ne, govor našeg tijela sve otkriva...

Treba mu znati pokazati da vam se sviđaTreba mu znati pokazati da vam se sviđaŽene neverbalnu komunikaciju razumiju bolje nego muškarci. Teško im je nešto slagati jer bolje otkrivaju prave osjećaje. Ova vrsta intuicije nije ništa drugo nego sposobnost čitanja govora tijela svjesno, nesvjesno ili podsvjesno.

Primjerice, nekome prepričavamo svoje događaje, a on sjedi spuštenim ramenima i gleda nas pospanim očima. Bez obzira koliko puta govorio "stvarno???", znači da mu je dosadno. Stručnjaci tvrde da je čak 55 posto komunikacije govor tijela, 38 posto je intonacija i način na koji je nešto izrečeno, a svega sedam posto je ono što zapravo te riječi znače. Kada sve skupa zbroji, 93 posto od ukupne komunikacije, razgovaramo neverbalno.

Govor tijela često nam na nesvjesnoj razini, prenosi puno više nego što smo racionalno u stanju razumjeti. Većina žena ipak se neće složiti s ovom tvrdnjom jer smatraju da se "pale" na pametne i duhovite ljude. Ali, na žalost za buđenje spolne privlačnosti to nije dovoljno.

Nudimo vam nekoliko savjeta na koji način možete osobi pokazati da vam se zaista sviđa, a da ne morate puno govoriti!

1. Zainteresiranost pokažite svojim tijelom

Dakle, kada započnete verbalnu komunikaciju s jednom nepoznatom djevojkom ili muškarcem, pokažite otvorenost i zainteresiranost čitavim tijelom, jer suprotno nećete biti uvjerljivi i suprotni spol će odmah prepoznati da glumite i da niste prirodni.

2. Budite mu blizu

Krečite se tijekom razgovora nekoliko puta, ali tako da ostanete u krugu dosega partnerovih ruku. Posebno je erotično kretanje kada osoba, primjerice kuha ili postavlja stol, a on se saginje i dohvaća predmete iz visokih ormara, a sve se odvija u dva, tri koraka.

3. Razgovor neka prate geste otvorenih dlanova

Otvarajući dlanove, izlažete nježnije dijelove ruku, a to se tumači kao gesta prijateljstva, otvorenosti i dostupnosti. Geste s dlanovima prema dolje tumače se kao "dalje od mene"!

4. Zainteresiranost

Zainteresiranost i pažnju ćete istovremeno pokazati ako jedno rame podignete više od drugoga, a glavu malo zabacite na jednu stranu.

5. Privucite pozornost na sebe

Kada ste u blizini osobe koju želite zavesti, ispustite nešto, sagnite se i pokupite bačeno. Djeluje kao
stari štos, ali katkad stare fore opstaju jer su efikasne. Objekte u pokretu ćemo puno lakše zapaziti nego one nepokretne, pa čak i ako ih možemo vidjeti samo djelićem oka.

6. Slijedite partnerove pokrete

Odnos između ljudi se može lako ustanoviti prema onome što njihova tijela govore tokom interakcije. Zato slijedite partnerove pokrete, i to doslovno: ako se ona na primjer primi za glavu, učinite to i vi. Naravno, treba paziti da to ne radite često. Ovu harmoniju možete uočiti kod parova koji se izuzetno dobro slažu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika