30.04.2009. / 12:40

Autor: Andrea Belin

Prirodna detoksikacija: Najbolji put do zdravlja

Konzumiranjem različitih nezdravih namirnica s godinama oštećujemo organizam. Različiti otrovi zadržavaju se u našem tijelu i teško iz njega izlaze. Međutim, pravilnom prehranom i suzdržavanjem od određenih poslastica možete se brzo dovesti u red...

Voda je važna za detoksikacijuVoda je važna za detoksikacijuSvakodnevnim unosom različitih namirnica, pića i udisanjem zagađenog zraka, oštećujemo svoj organizam. Naime, otrova ima i u jednostavnim stvarima poput kuhinjskog posuđa. S godinama, svoje tijelo natrpali smo različitim otrovima koji teško izlaze iz tijela.

Zadržavaju se u masnom tkivu, organima, debelom i tankom crijevu i uzrokuju različite bolesti, poremećaje i otežavaju rad imunološkog sustava. Kako bi izbjegli takve komplikacije, nudimo vam nekoliko prijedloga koji će vam pomoći da iz organizma izbacite otrove!

Za sve one koji ne znaju, detoksikacija je proces čišćenja organizma od toksina koji slabe imunitet i povećavaju vjerojatnost obolijevanja. Prakticiranje detoksikacije dva puta godišnje postalo je gotovo nužno i svakako preporučljivo.

Tijekom detoksikacije preporuča se jesti hranu pripremljenu na jednostavan način. Primjerice, sirovo voće i povrće, sokove od svježeg voća i povrća, tople povrtne juhe.

Za detoksikaciju organizma postoje različite metode. Primjerice, dobro je što više vremena provoditi u prirodi kako bi udisali čisti zrak. Potrebno je odabirati kvalitetne i zdrave namirnice kako bi u organizam unosili što manje bolesne hrane.

Unošenjem određenih vrsta namirnica možete pomoći organima koji su najvažniji za proces čišćenja od otrova. Na primer, dvije šnitice integralnog kruha dnevno, pomoći će u procesu izbacivanja otrova iz organizma. Kada se integralni kruh dobro sažvače, nastala masa upija sve otrovne supstance iz crijeva i izbacuje ih.

Isti proces odvijati će se prilikom konzumiranja kupusa. Sokovi od brusnice čisti mokraćne kanale. Također dobar čistač organizma je i sok od naranče. Smanjite alkohol, kavu, rafinirani šećer, rižu i ulje, bijelo brašno. Redovito vježbajte i dovoljno spavajte.

Još nekoliko savjeta:


1. U juhama, sokovima, čajevima tijekom detoksikacije je potrebno dnevno unijeti oko tri litre tekućine.

2. Od čajeva se preporučuju kopriva, breza i maslačak.

3. Pokušajte izbjegavati meso i zamijeniti ga nemasnim jogurtima ili proizvodima od soje.

4. Jedite što više bobičastog voća, ananas, grejp, kruške...

5. Jedite što više lisnatog povrća

Vezane vijesti

Jogurt dijeta: tjedan dana do vitkosti

Jogurt dijeta: tjedan dana do vitkosti

Jogurt u klasičnom smislu dobiva se fermentacijom mlijeka jogurtnom kulturom: Hoće to biti light ili normalan jogurt stvar je osobnog izbora.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika