03.05.2009. / 22:56

Autor: Vladimir Radičević

Euroliga: Panathinaikos peti put Prvak Europe

U utakmici za treće mjesto Barcelona - koja je u polufinalu zamalo nadigrala CSKA - bez većih problema pobijedila je sa 95:79 grčki Olympiacos za koji je Nikola Vujčić postigao 12 koševa

Ekipa Panathinaikosa, Foto:ReutersEkipa Panathinaikosa, Foto:ReutersGrčki Panathinaikos u dramatičnom je finalu završnog turnira Eurolige u Berlinu sa 73:71 pobijedio moskovski CSKA pred 13.238 gledatelja i tako je po peti puta u povijesti kluba postao Prvakom Europe.

Trener Panathinaikosa Željko Obradović osvojio svoj sedmi naslov Prvaka Europe, a usput je trenera CSKA Ettorea Messinu porazio već četvrti puta u velikom finalu i drugi puta u tri godine (posljednji puta 2007. u Ateni). No, čini se kako je ovaj poraz nekako najteže pao Messini čija je momčad na poluvremenu zaostajala velikih i nestvarnih 20 poena razlike (48:28) da bi se fanatičnom igrom u obrani u samoj završnici utakmice zamalo stigli do pobjede. Naime, trica Šiškauskasa u posljednjim sekundama utakmice, kod dva razlike za Grke, završila je na obruču i mnogobrojni navijači 'zelenih' počeli su slaviti naslov Prvaka Europe u prelijepoj O2 Areni u Berlinu.

Najbolji kod Panathinaikosa Vassilis Spanoulis (MVP finala, trice je gađao 3-5) i Fotsis sa po 13 koševa (Fotsis je imao i 8 skokova), a svakako treba izdvojiti i podatak kako su Grci trice šutirali fantastičnih 13-27 (47%). Kod CSKA najbolji Holden sa 14 koševa, a po 13 su postigli Šiškauskas i Langdon. Hrvatski reprezentativac Zoran Planinić za 17 minuta postigao je 5 koševa uz 3 skoka.

U utakmici za treće mjesto Barcelona - koja je u polufinalu zamalo nadigrala CSKA - bez većih problema pobijedila je sa 95:79 grčki Olympiacos za koji je Nikola Vujčić postigao 12 koševa.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika