05.05.2009. / 07:00

Autor: Andrea Belin

Panika u krevetu: 3 najveća seksualna straha

Saznajte koji sve oblici strahova postoje i na koji način ih se trebate riješiti da vam više nikada ne bi palo na pamet uskratiti si seksualni užitak!

U postelji ne treba strahovati ni od čegaU postelji ne treba strahovati ni od čegaSvi jako dobro znamo što znači strah. To je mentalni fenomen koji nas sprečava i ograničava da isprobamo neke nove stvari. No, je li vas ikada bilo strah uživati u seksu? Sigurno ste se pitali zašto se to događa? Nije neuobičajeno ako si to pitanje postavljate dok se dvoumite trebate li se ili ipak ne, seksati s novim partnerom. Sasvim je normalno da strahujete boluje li ta osoba od neke spolne bolesti ili nešto drugo, primjerice bojite se neželjene trudnoće.

Međutim, mi se ovdje bavimo nekom sasvim drugačijom vrstom straha. Seks je uvijek bio škakljiva tema i vjerujemo da će tako i ostati. Zbog toga mnoge djevojke strahuju hoće li sve dobro ispasti, hoće li partner biti zadovoljan kako su se ponašale u krevetu. Mnogo puta ih je strah ako predlože neki način druženja, hoće li ih druga strana prihvatiti...

1. Strah od neznanja

Za većinu žena prvi seksualni odnos nekako je najdragocijeniji i žele da na kraju sve ispadne kako treba. Mnoge se boje loše seksualne izvedbe tj. neiskustva kako svojeg tako i ne znanja svojeg partnera. Veliki broj žena strahuje kako neće uspjeti zadovoljiti svog partnera te da će prilikom prvog spolnog odnosa doživjeti veliko razočaranje, a vjerujte nema ništa gore od toga. U tim godinama kada se stječu prva seksualna iskustva većina ljudi je jako nezrela i ako seksualni čin ne završi kako treba, vrlo brzo pročuju se loše vijesti što kod većine ostavlja duboke ožiljke za ubuduće. One pak starije, koje već imaju bogato seksualno iskustvo srahuju boluje li partner s kojim bi se trebale upustiti u spavaćoj sobi od erektivne disfunkcije, ima li mali penis ili mu područje prepona zaudara.

2. Strah od poniženja

Mnoge žene smatraju da partneri koji se s njima žele razmjeniti seksualna iskustva u doslovnom smislu, to čine samo radi zabave ili radi zadovoljenja svojih potreba. Na žalost, često je slučaj da muškarac nakon seksa napusti ženu. Ostavi ju u suzama, s osjećajem srama i poniženja. Upravo zbog takvog nimalo ugodnog osjećaja, mnoge žene ne upuštaju se u seksualne odnose.

3. Strah od odbijanja

Žene kao i muškarci imaju problema sa samopouzdanjem. Neke se ne osjećaju dovoljno privlačnima. Ova vrsta straha dovodi i do toga da se neke čak boje i komunicirati sa pripadnicima jačeg spola, a kamoli se upustiti u spolne odnose. Ako su čule da muškarac s kojim bi se vrlo rado seksualno družile voli, primjerice mršave djevojke, ne usuđuju ništa poduzimati po tom piatanju. Neke smatraju da imaju previše celulita, premalene grude ili nešto treće. Uglavnom nisu zadovoljne svojim tijelom i boje se odbijanja, izrugivanja i slično.

Vjerujte sve ove strahove moguće je postepeno prevladati. Muškarac koji se na bilo koji način smatra boljim, zgodnijim od vas, nije vrijedan vaše pažnje. Pravi muškarac nikada neće dozvoliti ženi da nosi teret ovakvih strahova, naprotiv, pomoći će joj da ih što lakše prebrodi. Razgovor, razumijevanje, ljubav najvažnije su komponente za zdravu vezu i kvalitetetne seksualne odnose. Ne dozvolite sami sebi da se dovedete u bilo koju od ovakvih situacija. Vi ste najljepše i najprivlačnije biće na ovom svijetu i nemate zašto biti nesigurni u sebe i svoje sposobnosti da ga zadovoljite.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika