06.05.2009. / 11:52

Autor: Andrea Belin

Ups: Što kada u postelji postane dosadno!

Ako vam još uvijek nije jasno zašto s vremena na vrijeme izgubite volju za seksom, imamo rješenje za vas. Nudimo vam nekoliko savjeta koji će vam otkriti zašto vam je seks postao obveza

Svakome dođe dan kada mu nije do seksaSvakome dođe dan kada mu nije do seksaVjerujemo da se to događa zaista rijetko, međutim sigurno vam je koji put u spavaćoj sobi postalo dosadno. Prije toga s nestrpljenjem ste iščekivali kako ćete se s partnerom zavući pod plahte, ali nakon nekog vremena stvari su se promijenile i nije vam jasno zbog čega. Možda ste bili iscrpljeni zbog posla, problema s djecom ili nečeg trećeg.

No, možda je riječ o prolaznoj fazi. Ako vam još uvijek nije jasno zašto s vremena na vrijeme izgubite volju za seksom, imamo rješenje za vas. Nudimo vam nekoliko savjeta koji će vam otkriti zašto vam je seks postao obveza!

1. Problemi

Kod muškaraca je najčešći problem erektilna disfunkcija koja se jednostavno rješava tabletom. No, seksualnost kod žena je mnogo složenija. Radi se o kompleksnoj mješavini fizičkih i emocionalnih faktora.
Za razliku od muškaraca, žene izjednačavaju seksualnu intimnost s emocionalnom. Dakle, to može biti jedan od razloga zašto ste izgubili želju za seksom.

Ako osjećaji prema partneru nisu intenzivni i jaki, nećete imati volje ni seksati se s njim. Različiti problemi u vezi mogu biti uzročnici smanjene želje za seksom. Nemojte se bojati, priznati mu što vas muči jer će ga mnogo više povrijediti odbijanje i ignoriranje u krevetu. Ako imate problema s najboljom prijateljicom ili nekim od članova obitelji, nemojte se iskaljivati na partneru i sebi i njemu uskratiti užitak.

2. Vaše tijelo

Muči vas višak kilograma, celulit, niste se depilirali posljednjih dana? Sve to onemogućava vam da se opustite u krevetu i osjećate privlačnom. Ako niste zadovoljni sobom i svojim izgledom, nikada nećete biti zadovoljni niti u krevetu. Poduzmite nešto po tom pitanju. Vježbajte, promijenite prehranu i kilogrami će nestati. Depilirajte se...

Prestanite razmišljati o nedostacima na tijelu. Vjerujemo da imate mnogo atributa koji su itekako privlačni. Osim toga, tjelesna aktivnost potiče dotok krvi u genitalne organe, što vam omogućava da se lakše uzbudite i doživite intenzivniji orgazam.

3. Stres

Stres je jedan od glavnih uzročnika nezadovoljstva u krevetu. Ako ste često izloženi stresnim situacijama, nećete imati volje ni za seksom. Naime, seksualna želja najprije nastaje u glavi. Pitate se kako se osloboditi svih tih problema. Postupak je vrlo jednostavan, probajte se opustiti. Unaprijed planirajte da ćete se seksati. Vježbajte tehnike disanja i očistite um od negativnih maštarija.

4. Zdravstveni problemi

Jedan od najčešćih problema s kojim se suočavaju žene s hipotireozom je nedostatak libida. Hormonalne promjene također mogu utjecati na vašu seksualnu želju, kao i poremećaji metabolizma, dijabetes, povišeni krvni tlak i druge bolesti. Stoga biste trebali napraviti sistematski pregled.

Osim zdravstvenih problema, smanjenje seksualne želje se može pojaviti uslijed uzimanja nekih lijekova. Lijekovi za liječenje povišenog krvnog tlaka, antidepresivi, pa čak i kontracepcijske pilule mogu smanjiti želju za užitkom.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika