09.05.2009. / 12:12

Autor: Dean Sinovčić

Ballack produžio ugovor s Chelsea, primat će milijun kuna tjedno

Michaelu Ballacku ističe ugovor s Chelsea ovog ljeta i zato je londonski klub odlučio produžiti ugovor s njim na još jednu sezonu

Michael Ballack čekao odluku UEFA-e o mogućem kažnjavanju zbog izgreda na utakmici s BarcelonomMichael Ballack čekao odluku UEFA-e o mogućem kažnjavanju zbog izgreda na utakmici s BarcelonomMichael Ballack, 32-godišnji njemački vezni igrač Chelsea, produžio je ugovor s londonskim klubom za još jednu godinu te će sada tjedno primati plaću od 121 tisuću funti odnosno milijun kuna. Ovime je postao četvrti najbolje plaćeni igrač Chelsea, odmah iza Johna Terryja, Franka Lamparda i Didiera Drogbe. Ballack se prošlog tjedna «proslavio», igrajući za Chelasea protiv Barcelone, trčeći za norveškim sucem Ovrebom koji u sudačkoj nadoknadi, kao i nekoliko puta tijekom utakmice, nije dosudio jedanaesterac za Chelsea. No, čelnici Chelsea ne mare za potencijalnu kaznu koju bi Ballack, kao i Drogba, mogli dobiti od UEFA-e, već su ga nagradili s novim ugovorom.
Ballack je 2006. godine došao u Chelsea iz Bayerna. Tada je potpisao trogodišnji ugovor koji je isticao ovog ljeta. Nadao se da će sada produžiti ugovor na dvije godine ali mu je u klubu rečeno kako će svi igrači, kojima se produžuje ugovor, potpisati ga na jednu godinu a odluku o daljnjem produživanju ugovora donijet će novi trener kluba. Poznato je, naime, da će Guus Hiddink na kraju ove sezone napustiti Chelsea, a novi trener odlučit će koji mu igrači trebaju na duže vrijeme, a koji ne.
Jedan od onih koji očekuju duži ugovor je i 31-godišnji Didier Drogba koji traži potpisivanje ugovora na četiri godine. Pored njega, Chelsea mora riješiti i problem Andreja Ševčenka, koji se ovog ljeta vraća s posudbe u Milan, i kojeg bi Chelsea rado prodao. Međutim, ponuda nema, pa se lako može dogoditi da će mu Chelsea platiti dug od sedam milijuna funti samo da sjedi na klupi za rezervne igrače.

Vezane vijesti

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Di Matteo potpisao dvogodišnji ugovor s Chelseajem

Europski nogometni prvak Chelsea potvrdio je u srijedu da je imenovao talijanskog stručnjaka Roberta Di Mattea svojim trajnim menadžerom. Di Matteo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika