Objavljeno u Nacionalu br. 704, 2009-05-12

Autor: Sandra Županić

Top stipendija za top studente

Rok za prijave istječe 22. svibnja

U OSMOJ GODINI Top stipendije, osnivač akcije Nacional i partneri osigurali su rekordni stipendijski fond od 1,52 milijuna kuna

Rok za prijavu ovogodišnje akcije Top stipendija za top studente istječe 22. svibnja. Pozivamo studente svih hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola da sa svojim prijavama požure. Naime, Top stipendija najveća je stipendija u Hrvatskoj, a iznosi 4000 kuna mjesečno u razdoblju od deset mjeseci ili ukupno 40.000 kuna. Top stipendija se dodjeljuje prema kvotama koje se rade na osnovi veličine pojedinog sveučilišta te broja prijavljenih studenata. Dobitnici stipendije biraju se vrlo transparentno tako da prorektori svih hrvatskih sveučilišta te predstavnici veleučilišta i visokih škola čine Stipendijsko vijeće - tijelo koje od svih prijavljenih studenata odabire sto finalista. Predstavnici tvrtki - partnera čine Stipendijsku komisiju i imaju težak zadatak da od sto finalista odaberu 38 najboljih. Također, novitet ovogodišnje stipendije su i novi, jasniji kriteriji za vrednovanje prijava svih studenata bez obzira na različitost studija koje pohađaju, a kojima će se služiti Stipendijsko vijeće prilikom odabira sto finalista.

U osmoj po redu godini Top stipendije za top studente osnivač akcije tjednik Nacional i njegovi partneri Ina, Ingra, HRT, Vipnet, Diners club, Hrvatska poštanska banka, Turisthotel, Tankerkomerc i Tankerska plovidba osigurali su rekordni stipendijski fond koji iznosi 1,52 milijuna kuna. Sukladno tome bit će dodijeljen do sada najveći broj stipendija - ukupno njih 38. Dodatne dvije stipendije za Sveučilište u Zadru i ove će godine osigurati dosadašnji regionalni partneri Turisthotel i Tankerkomerc te novi partner Tankerska plovidba.
Top stipendiju za top studente osnovalo je vodstvo tjednika Nacional 2002. godine kako bi nagradili rad i uspjeh najboljih studente sa svih hrvatskih sveučilišta. Kroz proteklih sedam godina putem Top stipendije stipendirano je 179 studenata iz cijele Hrvatske s više od 40 različitih fakulteta, visokih škola i veleučilišta.
Do danas je u Top stipendije uloženo čak 7,16 milijuna kuna te tako ova akcija već niz godina potvrđuje društvenu važnost.

Najbolji student po izboru redakcije Nacionala ove će godine prvi put dobiti stipendiju koja će nositi naziv Top stipendija "Ivo Pukanić", u čast pokojnom Ivi Pukaniću koji je bio jedan od idejnih začetnika cijelog projekta.
Predstavljanje akcije Top stipendije ove se godine odvija kao forum kojem je tema studentski standard, a predstavljanja će se održati još u Puli i Dubrovniku.
Sljedeće predstavljanje održat će se u Dubrovniku, 13. svibnja u 10 sati, u zgradi Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju, Lapadska obala 7. Predstavljanje u Puli održat će se 20. svibnja u 13 sati, u svečanoj dvorani Tone Peruško u zgradi bivšeg Filozofskog fakulteta. Sve ostale informacije o ovoj akciji mogu se pronaći na web stranici www.topstipendija.net.

Vezane vijesti

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Josipović: Pratit ću razvoj karijera novih Top stipendista

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović uručuio je u Predsjedničkim dvorima dobitnicima Top stipendije za top studente prve rate za akademsku godinu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika