Objavljeno u Nacionalu br. 704, 2009-05-12

Autor: Željko Rogošić

Nevini lažljivac

Nacional: Iz Londona stigle potvrde koje dokazuju da Marković laže

Nacional posjeduje obje pismene ponude koje su Philipp Grothe i Marc Rautenberg iz Kentarova ureda u Londonu poslali 9. studenog 2006. i 23. srpnja 2007. No, Nacional posjeduje i fax call reports, potvrde o prijemu poslanih ponuda Kentara u HNS

VLATKO MARKOVIĆ bez imalo oklijevanja novinarima je
slagao da nema pojma o Kentarovim ponudamaVLATKO MARKOVIĆ bez imalo oklijevanja novinarima je slagao da nema pojma o Kentarovim ponudama"Kentarova ponuda uopće ne postoji", nemušto je reagirao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković na prošlotjedne dokumentirane tvrdnje iznesene u Nacionalu da je, uz pomoć glavnog tajnika Saveza Zorislava Srebrića, Izvršnom odboru HNS-a zatajio ponudu londonskog ureda agencije Kentaro za otkup TV prava prijenosa utakmica hrvatske reprezentacije i jeftinije ih prodao agenciji Sportfive, te na taj način u kvalifikacijama za Euro 2008. i Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine, zakinuo HNS za 8,2 milijuna eura zarade.

Markovićevo negiranje postojanja Kentarove ponude za otkup TV i marketinških prava od 2008. do 2012. godine, koja je značajno kvalitetnija od ponude Sportfivea, bilo je neuvjerljivo i bojažljivo. Kako je već u izjavi za Nacional Marković ustvrdio da nije postojala nikakva Kentarova ponuda, ne vjerujući da Nacional doista posjeduje službene Kentarove ponude HNS-u iz studenog 2006. i srpnja 2007. godine, Vlatku Markoviću nije preostalo ništa drugo nego da hrvatsku javnost i cijelu nogometnu organizaciju slaže još jednom!

Zato je, "nesklon širim razgovorima o toj temi", zapisale su jedne dnevne novine, progovorio, praveći se žrtvom, navodne, urote novinara i onih koji žele njegovu smjenu s čela HNS-a. "Smeta me što je kod nas tek tako moguće iznijeti optužbe!", zavapio je Marković poput pravednika, kojega se nevinog "razapinje".
Kada je predsjednik HNS-a imao snage reći novinarima "Kentarova ponuda uopće ne postoji", Vlatko Marković je zaboravio da su u laži kratke noge. Nacional posjeduje obje pismene ponude koje su Philipp Grothe i Marc Rautenberg iz Kentarova ureda u Londonu poslali 9. studenog 2006. i 23. srpnja 2007. No, Nacional posjeduje i fax call reports, potvrde o prijemu poslanih ponuda Kentara u HNS. I to da je prva ponuda upućena na broj ureda HNS-a u Zagrebu (00385 1 244 25 00) od 9. studenog 2006. godine,a druga 23. srpnja 2007. godine. To sve Markoviću i Srebriću kao da nije dovoljno da prestanu obmanjivati javnost i svoje kolege u Savezu.

Vezane vijesti

Nogometno logorovanje

Nogometno logorovanje

Šef HNS-a Vlatko Marković opet se ponašao kao mali ustaško. "Nećemo u Auschwitz, ali je gotovo 90 posto sigurno da ćemo posjetiti neki memorijalni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika