12.05.2009. / 07:53

Autor: Andrea Belin

4 načina da izbacite stres iz spavaće sobe

Stručnjaci tvrde da za vrijeme stresa postoje dvije vrste ponašanja. U određenim situacijama skloni smo pretjeranoj povezanosti s partnerom, dok ga u nekim situacijama totalno ignoriramo što može biti jako pogubno za vezu, ali i za brak

Stresu nije mjesto u spavaoniciStresu nije mjesto u spavaoniciU dugom vezama ili braku svakodnevne nesuglasice su uobičajena pojava. No, zbog stresa i problema na poslovnom ili nekom drugom polju, i seksualni odnosi nisu zadovoljavajući. Koliko puta vas je uzrujao partner i niste znali kako mu vratiti istom mjerom pa ste mu uskratili seksualni odnos. Doduše, na taj način ste i sebe poštedjeli užitka. Nudimo vam nekoliko savjeta kako se jednom zauvijek rješiti stresa i poboljšati seksualni život!

Stručnjaci tvrde da za vrijeme stresa postoje dvije vrste ponašanja. U određenim situacijama skloni smo pretjeranoj povezanosti s partnerom, dok ga u nekim situacijama totalno ignoriramo što može biti jako pogubno za vezu, ali i za brak. A vjerujte nakon nekoliko godina s nekim prekinuti odnos koji smo gradili možda i nekoliko desetljeća još više će vas baciti u depresiju. Zato je najbolje problem riješiti u korijenu.

Što učiniti kada stres počinje zadirati u vaš intimni život i gomilati još više problema nego ih je bilo do tada?

1. Pokažite partneru da ga poštujete

Neki jednostavan kompliment ili poklon mogu biti dovoljni da mu pokažete koliko ga cijenite. Nakon toliko godina već ste morali skužiti što točno obara s nogu vašu bolju polovicu. Pokažite mu da i u najkritičnijim situacijama može računati na vas. Recite ili mu pokažite koliko ga volite. Ljubavi i poštovanja nikada ne smije nedostajati u odnosu dvoje ljudi.

2. Budite pozitivni

Pokušajte se koji put suzdržati od svakodnevnih kritika i primjedbi. Stresne situacije su same po sebi napete, stoga nije potrebno još više "nadolijavati ulja na vatru". Ne odustajte od rješavanja problema. Cijelo vrijeme razmišljajte pozitivno i isti takav duh optimizma pokušajte prenijeti na svog partnera.

3. Sve planirajte zajedno

Zajedničko planiranje učvršćuje vezu. Nemojte ga ignorirati iz nekih svojih razmišljanja i planova za budućnost. Uključite ga u skoro svaki trenutak vašeg života. Nije bitno je li za vrijeme doručka, ručka ili neke treće situacije, pitajte kako misli provesti dan i pokušajte ga ugurati u svoj raspored. Jako je važno što više vremena provoditi zajedno. Razgovorom možete rješiti većinu svojih problema. Međutim, koji put odvojite nekolio sati za svoje potrebe, primjerice razgovor s prijateljicom, shopping... Imati par sati samo za sebe je potreba svakog čovjeka.

4. Podijelite odgovornosti

U vezi je jako važna ravnopravnost. Neka vam ne bude teško koji put pokupiti djecu iz škole,ako je to inače njegova dužnost. Drugi put će on vama napraviti ručak. Isto takvi budite i u krevetu. Nemojte forsirati stvari koje samo vama odgovaraju. Uzajamno zadovoljavajte jedan drugoga i barem na trenutak zaboravite na sve probleme. U današnje vrijeme većina je ljudi pod pritiskom tako da stresne situacije nisu nimalo čudna pojava, ali zajedničkim trudom, za sve ma kako se činilo teško, postoji rješenje.

Vezane vijesti

Stres smanjuje mozak

Stres smanjuje mozak

Emotivni stres od prošlogodišnjeg tsunamija u Japanu kod nekih je preživjelih doveo do smanjivanja mozga, utvrdili su japanski znanstvenici koji su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika