15.05.2009. / 11:23

Autor: Andrea Belin

Dobre vijesti: S godinama seks postaje sve bolji!

Znanstvenici su promatrali seksualno iskustvo bračnih parova kroz različite faze njihova života i otkrili su da se kvantiteta samih seksualnih odnosa smanjuje, ali se kvaliteta tijekom godina sve više poboljšava

Ako nije dobro u dvadesetima, bit će bolje u tridesetimaAko nije dobro u dvadesetima, bit će bolje u tridesetimaNakon što ste isprobali sve moguće poze, a još uvijek niste zadovoljni svojim seksualnim životom? Pročitali ste već stotinjak knjiga i niti jedan savjet nije ispunio vaša očekivanja. No, jeste li ikada čuli da je seks s godinama sve boli i bolji? Vjerovali ili ne, ali to je itekako točno. Stoga, ne gubite nadu, svakim danom iznenađujte partnera različitim prijedlozima i kroz nekoliko godina stvari će se poboljšati, a vi ćete baš tada biti najspremniji zadovoljiti njegove potrebe, a što god vaša bolja polovica napravila u krevetu, neće vam smetati.


Seks za većinu nas, svoj vrhunac ima u dvadesetim godinama, međutim, dobra je vijest da on s godinama postaje još bolji, posebno za žene koje doživljavaju veći broj orgazama, dok muškarci više pažnje tada posvećuju vizualnoj stimulaciji.

Znanstvenici su promatrali seksualno iskustvo bračnih parova kroz različite faze njihova života i otkrili su da se kvantiteta samih seksualnih odnosa smanjuje, ali se kvaliteta tijekom godina sve više poboljšava.
U dvadesetim godinama 85 posto muškaraca pomisli na seks svakih nekoliko sati, dok žene istih godina maštaju o seksu s drugim ženama.

Istraživanje je provedeno na uzorku od dvije tisuće osoba i pokazalo se da je je 76 posto žena koje su spavale s istim spolom, doživjelo orgazam, dok je vrhunac prilikom seksualnog odnosa sa suprotnim spolom doživjelo njih svega 50 posto. Lezbijke su su također pokazale kao najmanje promiskuitetne, ali su zato pokazale i najviši stupanj seksualnog zadovoljstva.

Većina ispitanika do trideset godina prakticirali su seks na otvorenom, a kao najčešća mjesta za ovakve aktivnosti bili su parkovi, dvorišta, klupice, dok je njih dvadeset posto kako bi obogatili svoj seksualni život, koristilo različite tehnike, primjerice vezanje za krevet i korištenje različitih pomagala.
Dobra vijest, za sve one starije od trideset godina je činjenica, da je njih preko 90 posto doživjelo redovito orgazam.

Muškarci do svoje dvadesetdevete godine u prosjeku su se godišnje seksali 112 puta, dok je broj seksualnih odnosa kod osoba starijih od trideset godina bio u laganom padu, a nakon 40 godine ovaj prosjek pao je na svega 69 puta godišnje. Dakle, s godinama broj seksualnih odnosa pada, međutim kvaliteta seksa je u znatnom porastu.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika