15.05.2009. / 11:55

Autor: Marko Ćustić

Cukrova spasilo čudo, nacional.hr navija za pobjedu Turske

Dogodilo se upravo ono što su kladioničari u Moskvi i predviđali: Hrvatska je čudom ušla u finale, dok je najbolji u drugoj polufinalnoj večeri bio norveški predstavnik Alexander Rybek. Doduše, tek u subotu će se vidjeti koliko "Lijepa Tena" zaista vrijedi, a LIVE prijenos Eurosonga možete pratiti i na našem portalu

Igor i Andrea samo su čudom ušli u finale EurosongaIgor i Andrea samo su čudom ušli u finale EurosongaAco Kostadinov može slobodno naručiti šleper voska, proliti ga na Kamenitim vratima i zapaliti u znak zahvalnosti za sinoćnje čudo zvano prolazak Hrvatske u finale Eurosonga. Hrvatski predstavnik Igor Cukrov imao je sreće da se našao u drugom polufinalu u kojem je razina kvalitete izvođača, scenskih nastupa i skladbi bila bitno niža nego u utorak.

U takvoj konkurenciji uspio je iako je sve bilo protiv njega: trema, jeziva šminka, neatraktivan scenski show, prvo redno mjesto nastupanja i iznad svega grozna, grozna skladba s malo melodije i mnogo zavijanja.

Svakako najvrijedniji nastup od četvrtka bio je onaj norveškog predstavnika Alexandera Rybeka, koji je pokazao kako se na pozornici treba ponašati samouvjeren i spreman mladi zabavljač. Jedina sličnost njega i hrvatskog predstavnika je dob, po svemu ostalom Cukrov može učiti od Rybeka.

Najveće iznenađenje je vjerojatno ispadanje Srbije, koja je usprkos simpatičnim izvođačima, veseloj pjesmi koja miješa narodni melos i suvremeni plesni pop i duhovitoj koreografiji, na kraju propala. Nije pomoglo ni to što je nastupila u polufinalu s većim brojem zemalja koje inače Srbiji daju velike bodove.

U subotu će se vidjeti koliko "Lijepa Tena" zaista vrijedi. Pjesmama iz polufinala pridružit će se domaćini, Rusi, te četiri velike zemlje koje se plasiraju izravno u finale, Njemačka, Španjolska, Velika Britanija i Francuska. Prema prognozama, španjolska predstavnica Soraya je favoritkinja. ostale četiri zemlje koje idu izravno u finale uglavnom su beznadne. Prognoziram da će se Njemačka, Britanija i Francuska plasirati u donjoj polovici ljestvice, zajedno s većinom pjesama iz drugog polufinala.

Pobjedu će, vjerujem, odnjeti Turska predstavnica Hadise, koja ima najbolji plesni nastup i jako dobru pjesmu.

Vezane vijesti

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pobjednica Eurosonga

Švedska pjevačica Loreen s pjesmom "Euphoria" pobijedila je na ovogodišnjem Eurosongu održanom u azerbajdžanskom glavnom gradu Bakuu. Loreen je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika