17.05.2009. / 23:00

Autor: Dean Sinovčić

Ekskluzivno iz Cannesa: Mariah Carey: Kako sam postala ozbiljna glumica

Mariah Carey odavno je jedna od najpopularnijih pjevačica na svijetu, ali ono što joj je nedostajalo bila je dobra uloga u dobrom filmu. Želja joj se konačno ostvarila jer je sve oduševila ulogom u filmu “Precious” koji je početkom godine pobijedio na filmskom festivalu u Sundanceu a prošlog je tjedna prikazan na filmskom festivalu u Cannesu. Tim povodom Mariah Carey dala je intervju za Extru

Mariah Carey (Foto: Reuters)Mariah Carey (Foto: Reuters)Mariah Carey u filmu "Precious" glumi socijalnu radnicu koja želi pomoći 16-godišnjoj tamnoputoj djevojci koja je ogromna, odrasla je u disfunkcionalnoj obitelji i koja je zatrudnjela nakon što ju je vlastiti otac seksualno iskoristio. Ono što je zanimljivo jest da je Mariah Carey gotovo neprepoznatljiva u filmu. S tamnom kosom i bez šminke, Mariah Carey je ostavila sjajan dojam.

Ipak, na intervjuu za Extru pojavila se onakva kakvu je dobro znamo, platinaste boje kose, dotjerana i našminkana. I puna samopouzdanja, što zbog uspjeha filma, što zbog toga što je nedavno proslavila godišnjicu vjenčanja s reperom Nickom Cannonom. Za nju je to drugi brak nakon razvoda od glazbenog producenta Tommyja Mottole koji ju je ujedno učinio slavnom.

EXTRA: Budući da ste vrlo popularna pjevačica, je li uloga u filmu "Precious" bila riskantna za vas jer nije velika i jer u filmu ne glume poznate glumačke zvijezde?
- Ja sam vrlo bliska prijateljica s redateljem Leejem Danielsom a knjigu "Push", po kojoj je snimljen film, pročitala sam prije puno godina i ona je promijenila moj život. Stoga sam oduševljeno prihvatila ponuđenu ulogu. Za mene to nije bilo nimalo riskantno jer nisam zvijezda tog filma već sam sporedna glumica. Zato je to za mene bilo oslobađajuće iskustvo. Nisam razmišljala u stilu "daj da pokušam biti najpoznatija glumica na svijetu" već sam rekla "daj da sudjelujem u kreativnoj glumačkoj skupini i to u filmu kojim sam opsjednuta jer volim knjigu". Za mene je, radeći na ovom filmu, najteže bilo odbaciti glamur kojim sam okružena i iskreno pomoći snimanju filma, služiti priči kao glumica.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Hrpa zvijezda ne garantira i dobar film

Petak je, vrijeme kada se raspravlja o tome koji filmovi će osvojiti nagrade na festivalu u Cannesu, što će biti objavljeno u nedjelju iza 19 sati.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika