17.05.2009. / 23:00

Autor: Branka Prica

Goran Bare: Otkako se ne drogiram stalno sam u depresiji

Goran Bare pravi je rocker, profesionalno i privatno. Cijenjen je i uspješan, pa je tako i na dodjeli hrvatske diskografske nagrade Porin grupa Majke proglašena laureatom u dvije kategorije, dobili su nagrade za najbolju skupinu s vokalom i za najbolji rock album. Ipak, odao nam je koliko dugo se već bori s depresijom, što osjeća prema svom sinu i zbog čega se viđa s pet žena istovremeno...

Goran BareGoran BareGoran Bare pravi je rocker, profesionalno i privatno. Cijenjen je i uspješan, pa je tako i na dodjeli hrvatske diskografske nagrade Porin grupa Majke proglašena laureatom u dvije kategorije, dobili su nagrade za najbolju skupinu s vokalom i za najbolji rock album.

No, kad se Gorana Bareta vidi i izvan scene, on ostaje nepromijenjen, osebujan umjetnik koji iskreno odgovara na sva postavljena pitanja, čak i ona najosjetljivija. Na intervju nas je pozvao u svoj stan u kojem su najuočljivije orgulje i gitara.

U hrpi rukopisa koji su nabacani na njegovu radnom stolu otkrio je da se nalazi više od 400 pjesama, a također smo doznali da mu najviše odgovara biti u polutami pa u tri godine, koliko živi u Novom Zagrebu, nije niti jednom digao rolete. Pružio nam je i privilegiju da budemo među prvima koji su čuli prepjev pjesme "Hipnotiziran" Dine Dvornika koju su grupa Majke obradile u svojoj rock varijanti pa tek treba izaći kao single.

EXTRA: Kad namjeravate izdati ovaj prepjev?
- Treba se u studiju srediti i kad bude dobro zvučalo, bit će to odličan single. Danijela Dvornik mi kaže da joj je to bolja stvar nego ona Dinina. Njegova je brza, "nabrijana", a ova naša varijanta ima svoj šarm, nekako je fina, lagana i teška u isto vrijeme.
EXTRA: Nedavno je prošla dodjela Porina, kakvi su vam dojmovi?

- Zadovoljan sam. Dobili smo dva najvažnija Porina i svirali smo za Dinu Dvornika.
EXTRA: Gdje držite Porine?
- U našoj diskografskoj kući. Znam da bi svatko htio Porina ponijeti kući, ali to mene ne zanima. Ja sam poklonio čak i onog koji sam dobio 2001. Meni je to tako ružna skulptura da je nemam gdje držati. Pa molim vas, mladić s dvije konjske glave umjesto ruku?! Ne znam što je Propadalo mislio kad ga je kreirao. Napravio je frajera s nekom krunom i dvije konjine. Puk'o sam kad sam to vidio, dajte napravite nešto normalno. Ne želim ga držati na polici, dovoljno mi je da sam ja zabilježen da sam ga dobio i nek stoji u diskografskoj kući.
EXTRA: Na čemu sad radite?
- Na albumu za Majke, a poslije toga na svom samostalnom albumu koji ću sam producirati. Kad radim album, dajem sve od sebe i nije bitno jesu li to Majke, ja ili netko treći. Muzika mi toliko u životu znači da sam tužan ako napravim loše.
EXTRA: U Zadru su vas zapamtili po skandalima i scenama. Radite li vi to namjerno?
- Ne, meni kad pukne onda mi pukne.
EXTRA: Kako vas je "puklo" u Zadru?
- To je nešto slično kao trans. Ne osjećam ništa. Recimo, bez problema mogu razvaliti čašu ili bocu u glavu, ja ne osjećam bol.
EXTRA: Jeste li to kad napravili?
- Dosta puta.
EXTRA: Zašto? Što vas na to tjera?
- Ne znam. Često se samoranjavam jer patim od manične depresije. Pokušavam se izliječiti na sve moguće načine i ne ide, ali još uvijek se nadam da postoji neki lijek.
EXTRA: Otkad ste depresivni?
- Otkad sam se prestao drogirati.

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

'Žene su neiskorišteni gospodarski potencijal'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras je izjavio kako će sadašnja vlada pomagati razvoj ženskoga poduzetništva u Hrvatskoj, jer je, kako je… Više

Komentari

registracija
19/5/09

Stela, 19.05.09. 09:43

Gledala sam Gorana u emisiji Nedjeljom u dva i baš me je dirnuo. Vidjela sam svoju dugogodišnju patnju kroz njegovu priču. Ja sam našla metodu za izlaz iz svoje situacije i mislim da mu mogu pomoći ako on to želi. Pokušala sam naći njegov kontakt na internetu ali nisam uspjela. Ukoliko netko ovo pročita a ima njegov kontakt neka mi pošalje na: posaodr@yahoo.com.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika